London Grammar cancelt optredens Colours of Ostrava en Electric Castle 2018

London Grammar

Een spijtige mededeling voor bezoekers van Colours of Ostrava en Electric Castle: London Grammar moet hun optredens op beide festivals afzeggen. De band laat weten met gezondheidsproblemen te kampen.

Dit maakte de Britse groep zojuist bekend via sociale media. Wat voor klachten er precies zijn, wordt er niet bij vermeld. Het Tsjechische Colours of Ostrava en het Roemeense Electric Castle zijn beide vandaag van start gegaan. Op Colours of Ostrava neemt Kaleo morgen het tijdslot van London Grammar over.

De organisatie van Electric Castle is nog op zoek naar een vervangende artiest, maar belooft bezoekers hiervan op de hoogte te houden. Ook wordt er aan London Grammar-fans gedacht die speciaal voor de band een dagkaart hebben gekocht. Zij kunnen ervoor kiezen het ticket niet te gebruiken, en in plaats daarvan hun geld terug te krijgen.

London Grammar

london grammar

Het debuutalbum If You Wait van de Britse band London Grammar wordt in 2013 met open armen ontvangen door menig indieliefhebber. De muziek van de band klinkt verfrissend en verdient vergelijkingen met bands als The xx en Florence + The Machine. De indieband staat sinds 2014 tevens in Top 2000 met de single ‘Strong’. Een indrukwekkende start dus, maar toch loopt nog niet alles volgens plan. Frontvrouw Hannah Reid kampte tijdens hun tour vaak met stemproblemen, waardoor veel shows gecanceld worden. Gelukkig kwam de band sterk terug. Het Britse trio geniet van het succes van tweede album Truth Is a Beautiful Thing en Reid’s stemproblemen zijn opgelost. Helaas kampt de band nu opnieuw met gezondheidsproblemen. London Grammar speelde deze zomer wel op Rock Werchter.

Colours of Ostrava 2018

Foto: Matyas Theuer / Colours of Ostrava
2015

Colours of Ostrava is een divers festival dat plaatsvindt in Ostrava, Tsjechië. Het Tsjechische festival staat bekend om de unieke locatie. Sinds 2012 wordt Colours of Ostrava gehouden op een oud industrieterrein dat vol staat met ijzerfabrieken. Het festival is rijk aan verschillende muziekgenres variërend van electronic tot punk en reggae. Dit jaar staan onder meer N.E.R.D, Kygo en Kensington op het affiche. Naast optredens zijn er ook veel andere activiteiten, zoals theater en workshops. De 17e editie van het festival vindt deze week plaats, van 18 tot 21 juli 2018. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.

Electric Castle 2018

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks 

Deze week wordt van 18 tot en met 22 juli het prachtige Bonțida Bánffy Castle in Bonțida, een dorp in Oost-Roemenië, weer omgetoverd tot de sprookjesachtige locatie van Electric Castle. Op dit bijzondere terrein kun je naast muziek ook leren over kunst en technologie. Hoewel de muzikale line-up vooral uit dancemuziek bestaat, krijgen ook andere genres de kans om op te treden. Zo staan dit jaar naast Netsky ook onder meer Wolf Alice en Nothing But Thieves op het programma. Meer informatie vind je op de officiële website.

Colours of Ostrava Logo

Colours of Ostrava 2024

Locatie
Tsjechië
Ostrava, Tsjechië
Datum 17-20 juli 2024
Tickets Kopen