N.E.R.D. naar Colours of Ostrava 2018

N.E.R.D

Een nieuwe festivalshow voor N.E.R.D. De rapformatie rondom Pharrell Williams is eind juli te bewonderen tijdens Colours of Ostrava.

N.E.R.D. neemt een plek in als headliner op het Tsjechische festival. De groep voegt zich bij de eerder bekendgemaakte Kygo, London Grammar, Kaleo en Joss Stone. Kortom: het affiche begint er steeds beter uit te zien. Hiermee gaat het festival dit jaar niet alleen voor de mooiste festivallocatie, ook lijkt Colours of Ostrava een prachtige line-up te presenteren.

N.E.R.D

N.E.R.D is een Amerikaanse rock/hiphopband. De band bestaat uit Pharrel Williams, Chad Hugo en Shay Haley. In 2001 brak N.E.R.D door met debuutalbum In Search Off…. Tot 2010 bracht de band in totaal vier studioalbums uit, waarmee ze zeer populair werden. Hierna werd het echter stiller rond N.E.R.D, mede door soloprojecten van de leden. In 2017 kwamen ze echter ijzersterk terug met single ‘Lemon’, waarop ook Rihanna te horen is. Ook het vijfde album, No One Ever Really Dies, kwam uit in 2017. Op dit album zijn onder andere samenwerkingen met Future, Andre 3000 en Kendrick Lamar te horen. Met het nieuwe album op zak is de band ook weer volop aan het touren, en doen ze veel festivals aan. Zo is de band te zien op North Sea Jazz, maar staan ze ook op NorthsideParklife en Paris Summer Jam.

Colours of Ostrava 2018

Foto: Matyas Theuer / Colours of Ostrava
2015

Colours of Ostrava is een divers festival dat plaatsvindt in Ostrava, Tsjechië. Het Tsjechische festival staat bekend om de unieke locatie. Sinds 2012 wordt Colours of Ostrava gehouden op een oud industrieterrein dat vol staat met ijzerfabrieken. Het festival is rijk aan verschillende muziekgenres variërend van electronic tot punk en reggae. Naast optredens zijn er ook veel andere activiteiten te aanschouwen en ondernemen zoals theater en workshops.

De 17e editie van het festival vindt plaats van 18 tot 21 juli 2018. Een weekendticket heb je voor € 122,-. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.

 

Colours of Ostrava Logo

Colours of Ostrava 2016

Locatie
Tsjechië
Ostrava, Tsjechië
Datum 14-17 juli 2016
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam