Artist Quiz: Hoe goed ken jij Gorillaz?

Eerder stonden ze al op Rock Werchter, maar morgen is het dan eindelijk de beurt aan Sziget. Later deze vinden we ze ook nog eens op Lowlands: We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Gorillaz! Vandaag leggen we je het vuur aan de schenen en testen jouw kennis over Damon Albarn’s virtuele band in de Artist Quiz. Let’s go!

Vijf vragen over één artiest of band volgens een vast stramien: ‘Wie?’, ‘Wat?’, ‘Wanneer?’, ‘Welk?’ en ‘Waar?’. Vandaag staan Gorillaz op het menu in de Artist Quiz. Zijn alle geheimen van de band bij jou bekend of wordt het puur gokken? Doe de Artist Quiz en kom erachter.

Gorillaz

De virtuele band, bestaande uit 2-D, Murdoc Niccals, Noodle en Russel Hobbs, begon in 1998. Het debuutalbum verscheen pas drie jaar later, waar hits als ‘Clint Eastwood’ en ’19-2000′ op staan. In een redelijk rap tempo verschijnen er nog drie studio-albums, maar horen we na The Fall ineens niets meer. Na zes jaar radiostilte werd dan eindelijk in 2017 Humanz uitgebracht, waarmee de groep weer ging optreden. Na diverse zaalshows, wordt de tour in 2018 voortgezet op de festivals, waaronder Rock Werchter, Sziget en ons eigen Lowlands.

Sziget 2018

Foto: Sandor Csudai

Sziget is een jaarlijks festival op een eiland in de Donau, midden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. In januari heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag.

 

Tickets voor het festival zijn al even in de verkoop en ook de reis met de Sziget Express is nog te boeken (alleen zitplaatsen). Je betaalt €325,- voor een 7-day pass en €79,- voor een dagticket. De 5-day pass is inmiddels uitverkocht.

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die tot nu toe aangekondigd zijn!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 27-29 augustus 2021
Line-up
Gorillaz
Doe Maar
Disclosure
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.