Komst van Sergei Polunin naar Lowlands 2018 geregeld door fan

Een opmerkelijke naam op het Lowlands 2018 affiche is balletdanser Sergei Polunin. Hoe hij een podiumplek verkreeg is een nog opmerkelijker verhaal. Tv-maker Brecht van Hulten regelde zelf de komst van de balletgrootheid. 

Allemaal hebben we favoriete artiesten die we graag op de line-up van onze favoriete festivals zien. TV-maakster Brecht van Hulten, bekend van onder andere Kassa, is sinds een jaar groot fan van Sergei Polunin. Genoeg reden om te zorgen dat de balletgrootheid naar Lowlands komt voor de programmamaakster.

Brecht van Hulten legt aan het Algemeen Dagblad uit dat ze Polunin zo graag live wou zien dat ze hem na is gereisd naar Engeland, Duitsland en Zwitserland. Bij dit laatste bezoek vroeg ze de danser of hij in Nederland wou komen optreden. Zijn wens om ballet naar het grote publiek te krijgen sloot vervolgens naadloos aan bij van Hulten’s idee om hem op Lowlands te laten optreden.

Na een telefoontje met Lowlands directeur Eric van Eerdenburg leek het echter bij een idee te blijven. Gebrek aan geld en geen plek op het affiche meer over. Maar ook hij was enthousiast. Heel wat geregel later is het dan toch gelukt. Komend weekend kun je Sergei Polunin bewonderen in Biddinghuizen: in de nacht van 18 op 19 augustus, tussen 2.00 en 2.40 uur.

Sergei Polunin

Sergei Polunin is een balletdanser uit Oekraïne. De 24-jarige kent een reputatie als balletgrootheid, wonderkind, maar ook als enfant terrible van het ballet. Dit alles is ook te zien in de documentaire over zijn leven, Dancer. Verder kun je hem kennen van de veel bekeken clip van Hozier’s ‘Take me to Church’. Polunin was nog nooit te zien tijdens een publiek optreden in Nederland. Lowlands heeft dus een heuse primeur te pakken.

Lowlands 2018

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

In 2018 vindt het festival in Biddinghuizen plaats van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D verwachten. Verder maakt Helga’s House of Pain dit jaar plaats voor de Sexyland. Tickets voor de aankomende editie zijn ondertussen dubbel en dwars uitverkocht. Voor meer informatie over komende editie kun je terecht op de officiële website.

Wil jij je nog beter voorbereiden op hét feestje van het jaar? Check dan hier onze Lowlands 2018-playlist:

 

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene