Lowlands 2018, dag #2: swingen voor jong & oud, kazoos en wasjes draaien

Terrein Lowlands 2018
Photo: Debbie Spaan / Festileaks

Nu Lowlands 2018 haar laatste dag ingaat, blikken we graag nog een keer terug op de zaterdag van het festival. Het was er dan ook een die bol van hoogtepunten stond. Zo werd er volop geswingt, kon je de bijzondere klanken van de kazoo aanhoren en je onderdompelen in de wasmachine-experience. 

Oldschool N*E*R*D

Baas boven baas, of beter gezegd: bazen boven bazen. N*E*R*D sloot op zaterdag de Alpha af en bewees maar weer eens waarom de band, na jaren afwezigheid, nog steeds headlinermateriaal is. Ouder werk van de twee heren, een medley met hits waar men u tegen zegt en natuurlijk ‘Lemon’ geven de setlist een mooie balans. Het gebruik van ‘Seven Nation Army’ is misschien cheesy, maar dat vergeef je de heren graag.

Chic feat. Nile Rodgers

Maar er werd niet alleen geswingt bij de muziek van N*E*R*D. Het ultieme feel good-moment werd namelijk ingevuld door een act die het discotijdperk springlevend houdt. Onder leiding van gitaarkoning Nile Rodgers zijn we met hits als ‘Le Freak’  en ‘Forbidden Love’ weer even terug in de 80s.

Kazooconcert bij What’s happening

Natuurlijk mag ook de randprogrammering van Lowlands 2018 niet ontbreken. En die mag op zaterdag wel een hele speciale act boeken. Zo wordt er een heus kazooconcert gegeven. En ja, dat mag natuurlijk niet onvernoemd blijven.

Sofi Tukker


We hebben het al eerder gezegd, maar dat doen we graag nog een keer: Sofi Tukker is een act om in de gaten te houden. Lowlands was de volgende horde op weg naar de grotere plekken op de festivalaffiches. Die horde werd glansrijk genomen. Wat is de volgende stap?

Lekker draaien bij de Miele Powerwash


Voor hen die niet bekend zijn met de Miele Powerwash op Lowlands: ken je dat gevoel als je met een muntje in je hand, handdoek om je arm, staat te wachten op een lauwe festivaldouche? Verre van ideaal, en daarom beschikt Lowlands dit jaar voor de tweede keer over een Miele Powerwash. Daarmee stap je op de campinglaan in een levensgrote wasmachine, waar een foamparty je te wachten staat. En daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Festileaks’ meet-up!


We willen jullie heel graag een keer in het echt ontmoeten! Daarom organiseren we een meet-up voor de Festileaks Community op Lowlands 2018. Op de zondag om 15:00 uur voor de Hacienda! Ennuh, de eerste 50 mensen die een dansje doen voor de mensen in een wit vest met Festileaks logo… voorzien wij van een heerlijke mojito!

Lowlands 2018

Lowlands 2018 Alpha
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Op dit moment vindt hét festival van Biddinghuizen plaats. Vorig jaar vierde het festival haar 25-jarig jubileum. Deze editie kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D verwachten. Verder maakt Helga’s House of Pain dit jaar plaats voor Sexyland. Tickets voor Lowlands 2018 zijn ondertussen dubbel en dwars uitverkocht. Voor meer informatie over komende editie kun je terecht op de officiële website.

Wil jij je nog beter voorbereiden op hét feestje van het jaar? Check dan hier onze Lowlands 2018-playlist:

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.