Over een week gaan de poorten van Lowlands 2018 open. Met de bekendmaking van het donderdagprogramma verzekert de organisatie dat het de eerste dag niet bij het opzetten van je tentje blijft.

De campings gaan donderdagochtend om 9:00 open, terwijl een deel van het festivalterrein om 12:00 haar poorten opent. Vanaf 17:00 zijn bij de India én de Bravo silent disco’s te vinden, waar iedere bezoeker bij de ingang een koptelefoon kan ophalen.

Daarnaast is het bij de X-Ray ook vanaf 18:00 dansen geblazen, al staat het volume daar wat lager gezien de beperkte geluidsvergunning. In alle drie de tenten gaat het feest tot 3:00 ’s nachts door. Eerder kwam het blokkenschema voor de rest van het weekend al online. Wie er precies komen draaien op de Lowlands-donderdag, check je in de aankondiging:

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Volgende week vindt de 26e editie van het festival in Biddinghuizen plaats, van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Toen waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D verwachten. Tickets voor de aankomende editie zijn ondertussen uitverkocht. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.