Onderaan de Lowlands-poster: maak kennis met $uicideboy$

suicideboys

In ‘Onderaan De Poster’ laten we je in drie video’s kennismaken met de onbekende pareltjes die verstopt zijn op je favoriete festivals. Onderaan de Lowlands-poster vinden we $uicideboy$, een duister rap-duo uit New Orleans. Hoog tijd om de boy$ beter te leren kennen.

De naam $uicideboy$ roept niet bepaald vrolijke associaties op en dat is ook niet de bedoeling. Het rap-duo bestaat uit de twee neven Ruby Da Cherry en $crim a.k.a. $lick $loth uit New Orleans. Voordat ze samen $uicideboy$ vormden, zat $lick $loth diep in een heroïneverslaving en spendeerde Da Cherry zijn tijd voornamelijk in de punkwereld. In 2014 vinden ze elkaar en gaan ze direct hard aan het werk. En met hard bedoelen we écht hard, sinds de oprichting hebben de rappers namelijk al ruim 30 albums en ep’s uitgebracht! In drie video’s laten we je kennismaken met $uicideboy$.

  • Wie: $uicideboy$
  • Wanneer: 19 augustus, 18:45 – 19:45
  • Waar: Bravo, Lowlands
  • Wat: hip-hop, ‘shadowrap’

1. Het begin van de Kill Yourself-serie

Nadat de twee neven elkaar weer hebben gevonden, doen ze het niet rustig aan. In 2014 beginnen ze direct aan hun ambitieuze Kill Yourself-serie met de eerste ep Kill yourself Part I: The $uicide Saga. Uiteindelijk zou de serie wel 20 delen krijgen, met titels als The Trill Clinton Saga, The Fuck Bitches, Get Death Saga en The Fuck God Saga. Met hun duistere ep’s – zelf noemen ze hun muziek shadowrap – maken ze een naam voor zichzelf in de underground scene. Er is niet veel beeldmateriaal uit deze periode, maar gelukkig filmde iemand hun optreden ergens in een klein zaaltje in Tucson.

2. Volledige albums openen de deur naar het grote publiek

https://www.youtube.com/watch?v=xBKvjhC371s&frags=pl%2Cwn

Na een succesvol jaar in de Amerikaanse underground scene besluit $uicideboy$ de stap van ep’s naar albums te maken. Dat bleek een slimme zet; met de zes(!) albums die ze in 2015 uitgaven, wisten ze ook het grote publiek te bereiken. Het succes is vooral te danken aan de hits ‘Paris’ van het album Now The Moon’s Rising en ‘Kill Yourself Part III’ van het album My Liver Will Handle What My Heart Can’t. Beide tracks wisten al snel miljoenen streams op Spotify binnen te halen en zijn nog steeds echte crowd pleasers.

3. Woo Hah 2017 op z’n kop

Het is pas in 2017 dat Nederland kennis maakt met $uicideboy$. In de drie jaar na hun oprichting hebben ze al een enorme collectie ep’s, singles en albums. Met zo veel materiaal om uit te kiezen, is het dan ook niet zo gek dat ze op Woo Hah een uur de tijd krijgen om de tent af te breken. In 23 nummers weten ze het festival volledig op z’n kop te zetten met hun grimmige rhymes. Al vanaf set opener ‘Do You Believe In God?’ doet het publiek vol overgave met Ruby Da Cherry en $lick $loth mee. Dat belooft wat voor Lowlands 2018!

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Volgende week vindt de 26e editie van het festival in Biddinghuizen plaats, van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Toen waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D verwachten. Tickets voor de aankomende editie zijn ondertussen uitverkocht. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.