Over een kleine negen maanden opent Down The Rabbit Hole haar poorten voor de zesde keer. Wij hebben er nu al zin in! Een mooi moment om terug te kijken op de afgelopen editie. Het lijkt alweer zo lang geleden, Down The Rabbit Hole 2018, maar deze acht dingen zullen we nooit vergeten.

1. De nieuwe Hotot

DTRH18 Hotot
Photo credit: Festileaks

Het festivalterrein van Down The Rabbit Hole ondergaat bijna elk jaar wel een verandering, ook afgelopen jaar. Er was een nieuwe ingang en er waren nieuwe area’s en tentjes te ontdekken. De grootste verandering vinden we echter bij het hoofdpodium, de Hotot. Die is namelijk z’n tentdoeken kwijtgeraakt en is getransformeerd tot een open podium. Klaar voor de zon en klaar voor artiesten van wereldformaat. En ook nog eens geheel in Down The Rabbit Hole-stijl

2. De geheime Heineken-bar

DTRH18 secret bar
Photo credit: Festileaks

Misschien heb je hem wel zien staan, het kleine hutje vlakbij de campings. Een grote gele ster op de deur en een bewaker ervoor. Wat er zich achter de deur afspeelde, bleef voor veel konijntjes een mysterie, maar niet voor iedereen. Je kon namelijk naar binnen, mits je een sleutel wist te bemachtigen. Eenmaal binnen waanden bezoekers zich in de underground bar ‘Het Tamme Konijn’ gehost door Heineken.

3. De flessen met boodschappen

Al tijdens Down The Rabbit Hole 2018 konden er kaarten bemachtigd worden voor de volgende editie. Na het concert van Franz Ferdinand werden flessen met daarin een boodschap losgelaten in het meer. In sommige flessen vond je een persoonlijke boodschap van een optredende artiest, maar als je echt geluk had vond je het gouden ticket wat toegang gaf tot Down The Rabbit Hole 2019.

4. Het heerlijke weer

DTRH18 ingang
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Niks mis met een beetje regen op een festival, maar een zonnetje is toch wel heel erg fijn. Gelukkig hadden we daar op Down The Rabbit Hole 2018 genoeg van. Met temperaturen tegen de 30ºC aan was het prima vertoeven op de Groene Heuvels. Het festivalterrein was zonovergoten en het meer lag er wel héél verleidelijk bij.

5. Het watergevecht

Met zulke warme temperaturen is hydratatie enorm belangrijk. Gelukkig zag de organisatie dat ook in, en werd er zaterdag last-minute een watergevecht aangekondigd. Om twee uur kon iedereen op het strandje bij de camping terecht voor de hoognodige verfrissing. Dat werd natuurlijk met open armen onthaald.

6. De Jeugd Van Tegenwoordig als special guest

De Jeugd Van Tegenwoordig was moeilijk te ontlopen deze festivalzomer. Ook op Down The Rabbit Hole waren de heren volop aanwezig. Zo organiseerden ze het ‘Seksueel Relevant’ feestje, kon je een live podcast bijwonen en werkten de heren aan een heus kunstwerk. Natuurlijk mag ook het optreden van De Jeugd niet ontbreken in dit lijstje, wat door Willie Wartaal’s rolstoel-situatie des te onvergetelijker was. En dan was er nog een verrassingsconcert aan het eind van het festival. Gekke boys!

7. De geweldige line-up

Anderson .Paak DTRH18
photo credit: Focus74

Ook afgelopen jaar had Down The Rabbit Hole weer een poster om van te smullen. Anderson .Paak, Nick Cave en Queens Of The Stone Age waren enkele namen die als headliners de editie sierden. De echte hoogtepuntjes kwamen echter van David Byrne en de legendarische zonsondergang-show van Franz Ferdinand.

8. Het eten om van te watertanden

DTRH18 pannenkoeken
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Ook op culinair niveau wist Down The Rabbit Hole zich weer te overtreffen. Natuurlijk waren de favoriete foodtrucks (lees: De Bourgondiër en Hans Worst) weer trouw aanwezig, maar er waren ook weer wat nieuwe opties. De keuze was in ieder geval reuze en we hebben allemaal wel een snack gehad die we nooit meer zullen vergeten.

Down The Rabbit Hole 2019

DTRH18 Hotot
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Niet lang na afloop van de editie van dit jaar was het hoge woord eruit: Down The Rabbit Hole 2019 vindt volgend jaar plaats in het weekend van 5 tot en met 7 juli. Er zijn nog geen acts bekend gemaakt voor volgend jaar.

Terugkijken op afgelopen editie? Beluister dan onze playlist op Spotify hieronder of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account. Ook kan je in ons Festivalrapport de ervaringen van bezoekers lezen.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.