Op weg naar Rock Werchter en Down The Rabbit Hole: De eerste festivalshow van Underworld

Underworld
Foto: Underworld at Paaspop 2016 – Mike Breeuwer @ Flickfeeder

Na 8 jaar staan de ravelegendes van Underworld weer op Rock Werchter. Daarnaast maken ze hun eerste intrede op Down The Rabbit Hole. Op 6 april werd de festivaltour van Underworld geopend op Estéreo Picnic in Columbia. Wat kunnen we hiervan ook verwachten in Werchter en Beuningen?

1. Een cocktail set

Underworld Setlist Estéreo Picnic 2019 2019

Een ultieme Underworld cocktail. De setlist van de eerste festivalshow op Estéreo Picnic beslaat maar liefst tien verschillende albums. Vreemd genoeg staat het kersverse ‘Dune’ niet op de setlist. Klassiekers als ‘Born Slippy. NUXX’, ‘Cowgirl’ en ‘Two Months Off’ zijn wel ten gehore gebracht.

2. Een flitsend podium

Naast de diepe beats hoort in de dance scene ook een uitgebreide lichtshow, iets wat Underworld haarfijn doorheeft. Terwijl de lichten in het rond vliegen zijn op de zijschermen vervormde camerabeelden te zien. Een groot LED scherm achter het duo laat de naam van het nummer zien. Te verwachten is dat de festivalweides flink op zullen lichten tijdens Underworld.

3. Dans, spring en handen in de lucht!

Underworld is een dansact, dat voelt het publiek tot diep in hun lijf. Net als zanger Karl Hyde weet het publiek hoe ze de heupen moeten bewegen. Zet dus de dansschoenen op je paklijst, je gaat ze deze zomer nodig hebben.

4. Groove meets bass

Underworld snoept graag wat weg bij andere muziekstijlen. In de kern van elke nummer blijft de pompende bas aanwezig, maar ze zijn niet bang om er een een snufje soul in te leggen. In het bovenstaande ‘Bells & Circles’ knallen ze door de speakers met een funky technoplaat, met zang van de Godfather of Punk: Iggy Pop.

Underworld

Underworld

Underworld is de gedroomde headliner van elke willekeurige rave. Het Britse duo heeft al meer dan 25 jaar grote invloed op de elektronische muziek en mag zich daarmee bij de grootste dance-legendes scharen. In 2016 bracht het tweetal nog een nieuwe plaat uit, genaamd Barbara, Barbara, We Face A Shining FutureDe daaruit volgende liveshow werd zoals gewoonlijk weer met luid gejuich van verschillende critici ontvangen. Met hun kersverse single ‘Dune’ trekken ze komende zomer ook over de festivalweide van onder andere Down The Rabbit Hole en Rock Werchter!

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van onder meer The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons is het affiche van het Belgische festival rond.

Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival? Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Wil je liever alvast opwarmen voor komende editie, beluister ook onze Spotify-playlist van het festival.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen