Het beste van week 41: tweede naam voor Rock Werchter, Foo Fighters en meer

Mumford & Sons 2018

De festivalkalender krijgt vorm, de headlinerspots beginnen zich op te vullen en de geruchtenmolen draait op volle toeren. Elke week regent het nieuws uit de festivalwereld, wij zetten het belangrijkste op een rij.

1. Mumford & Sons tweede headliner voor Rock Werchter
Met Delta gaan Mumford & Sons op tournee, met onder andere stops in de Ziggo Dome en op Rock Werchter. De laatste keer dat Marcus en zijn kompanen op het festival stonden, was in 2015. Vrijdag en zaterdag hebben al een headliner, wat zou de organisatie in petto hebben voor de eerste en laatste festivaldag?

2. Fan-made poster voor Graspop doet ons watertanden
Slipknot, Slayer, Kiss, Slash en Tenacious D: je zou voor minder in zwijm vallen. Of deze poster helemaal klopt, valt nog te zien, maar het zou zomaar kunnen. Enkele namen zijn zeer waarschijnlijk, andere zijn geloofwaardige geruchten. We kijken reikhalzend uit naar de eerste bevestigingen!

3. Foo Fighters naar Europa
Landgraaf trilt nog altijd een beetje na, maar het lijkt erop dat we ons mogen opmaken voor de volgende doortocht van Foo Fighters. De band zal in juni op het Duitse Hurricane spelen, net als The Cure en Mumford & Sons. Het zou dus zomaar kunnen dat ze ook naar Werchter reizen.

4. P!nk in juli naar Amsterdam en Parijs
Ze had al laten weten dat ze Europa niet vergeten was en nu is er ook twee eerste Europese data. Op 16 juni staat ze in de Johan Cruijf Arena in Amsterdam en op 3 juli speelt ze een concert in Parijs. Of ze ook festivals gepland heeft, is nog niet bekend, maar haar timing had niet veel beter kunnen zijn voor een festivaltour.

5. Verjaardag van een belangrijke ontmoeting
De hele festivalzomer werd er gepraat over de terugkeer van Pearl Jam op Pinkpop. Afgelopen week was het 28 jaar geleden dat de bandleden elkaar voor het eerst tegenkwamen. Een vlucht naar Seattle, de rest is geschiedenis.

6. Terugblik op Down The Rabbit Hole
We namen deze week ook de tijd om terug te blikken naar Down The Rabbit Hole. Er waren weer enkele onvergetelijke momenten, zoals de fles met het gouden ticket, de ondergrondse bar, het nieuwe hoofdpodium en het heerlijke eten.

7. Lana Del Rey in juni naar Dublin
Op 22 juni speelt Lana Del Rey in de Ierse hoofdstad Dublin. Het gaat om een los concert, maar net als bij P!nk is de timing perfect om er een paar festivals aan toe te voegen. De zangeres brengt volgden jaar een nieuw album uit, dus een grote tour zou zeker welkom zijn.

Het Beste Van

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.