This post is also available in: English

Rock am Ring en Rock im Park onthullen vandaag nieuwe namen op het affiche. Onder andere Slayer reist tijdens hun afscheidstour af naar de Duitse festivals. Wellicht zijn de trashmetal grootheden ook te zien op Pinkpop 2019.

Naast Slayer bevestigen de twee festivals ook KC Rebell, I Prevail en Atreyu. Eerder legde de zusterfestivals onder andere de komst van Tool, Tenacious D en Slipknot vast.

De Duitse festivals vinden in het zelfde weekend plaats als Pinkpop 2019. Hierdoor maken de bands op de Duitse affiche ook kans om op de Pinkpop poster te staan.

Slayer

Foto: Martin Hausler

Als in 1986 Reign in Blood van Slayer uitkomt, groeit de band uit tot een van de pioniers in het trashmetalgenre. Slayer vormt samen met Megadeth, Antrax en Metallica ‘the big four’. In januari van dit jaar kondigt de band zijn afscheidstournee aan. Het daadwerkelijke afscheid lijkt dus nog even te worden uitgesteld met een optreden op onder andere Graspop, Download UK en Download Japan.

Rock am Ring

Foto: Natasja Blouw/Festileaks

Het grootste rockfestival van Duitsland vindt dit jaar in hetzelfde weekend plaats als Pinkpop 2019. Van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni kun je helemaal los gaan op de Nürburgring te Nürburg. Onder andere Tool, Slipknot, The Smashing Pumpkins, Tenacious D en Die Antwoord zijn al bevestigt voor komend jaar. Tickets voor Rock Am Ring 2019 zijn al een tijdje te koop: 3 dagen festivalplezier kost je € 169,-. Voor meer informatie kun je ook terecht op de officiële website.

Benieuwd hoe het vorig jaar was? Check dan zeker ons festivalrapport of aftermovie van het festival zelf.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?