Download UK 2019 maakt komst Slayer, Smashing Pumpkins en meer bekend

Photo by Antje Naumann via Wikimedia Commons

Download UK 2019 maakt vandaag de komst van Slayer, Smashing Pumpkins en meer bekend. Het festival vindt een week na Pinkpop plaats. Dat maakt de bands ook kanshebbers voor het Limburgse festival.

Naast deze namen voegt Download bands als Dream Theater en Lamb of God toe aan de line-up. Voor Slayer is het lang niet de eerste show. De band is bezig met een afscheidstournee en doet daarmee ook Graspop, Download Japan en Hellfest aan. Alle nieuwe toevoegingen en het voorlopige affiche zie je hieronder.

Slayer

Foto: Martin Hausler

Als in 1986 Reigh in Blood van Slayer uitkomt, groeit de band uit tot een van de pioniers in het trashmetalgenre. Slayer vormt samen met Megadeth, Antrax en Metallica ‘the big four’. In januari van dit jaar kondigt de band zijn afscheidstournee aan. Het daadwerkelijke afscheid lijkt dus nog even te worden uitgesteld met een optreden op onder andere Graspop, Download UK en Download Japan.

Download UK 2019

Download Festival crowd

Download Festival 2019 vindt plaats van 14 tot en met 16 juni in Donington Park, Engeland. Dit jaar staan de grootheden van Tool, Slipknot, Def Leppard en Slayer op het podium. Headliner Def Leppard speelt geen normale set; ze spelen naast de vele hits het album Hysteria integraal. Vorig jaar waren onder andere Ozzy Osbourne, Avenged Sevenfold en Guns ‘N Roses de headliners van het festival. Dit jaar zijn dat Tool, Slipknot en Def Leppard. Tickets zijn beschikbaar op de officiële ticketsite.