Het beste van week 2: Gregory Porter naar Royal Park 2019, Foals kondigt nieuwe albums aan en meer

Foals
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Festival-land zit nooit stil, zo mochten we deze week weer genieten van veel festivalnieuws. Foals komt met een nieuw album, Zwarte Cross kondigde een nieuwe lading namen aan en meer. Je lees het in het beste van week 2!

1.Tame Impala dag voor Lowlands naar La Route Du Rock 2019

De kans dat Kevin Parker en co. naar Lowlands komen wordt steeds groter. Vorige week werd de band aangekondigd voor Øya Festival 2019. Dit festival vindt een week voor het festijn in Biddinghuizen plaats, maar nu heeft Tame Impala ook La Route Du Rock 2019 op de planning staan. Dat betekent dat de mannen een dag voor Lowlands in de buurt zijn. Helaas laat Lowlands zelf nog even op zich wachten en heeft vooralsnog geen nieuws aangekondigd.

2.Gregory Porter eerste naam voor Royal Park 2019

De organisatie maakte deze week niemand minder dan Gregory Porter aan voor komende editie. Royal Park Live is een reeks concerten die gehouden wordt op Paleis Soestdijk. Dit jaar vinden de shows plaats van 4 tot en met 7 juli.  Tickets voor deze show zijn vanaf maandag 14 januari te koop op de website van het festival. De prijzen beginnen bij € 51,95.

3.Foals brengt dit jaar twee nieuwe albums uit

Foals hield ons even in spanning toen eerder deze week een mysterieuze timer op hun social media verscheen. Later bleek het niet voor niks, de band maakte namelijk bekend dat ze dit jaar met twee albums komen; Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 en Everything Not Saved Will Be Lost Part 2. Verder heeft de band geen details bekend gemaakt, maar met deze nieuwe albums op komst, kunnen we ook een nieuwe tour verwachten.

4.Zwarte Cross 2019 presenteert Kraantje Pappie, The Mavericks en meer

Een nieuw lading namen voor Zwarte Cross 2019! Onder andere Kraantje Pappie, The Mavericks, Steel Panther en DeWolff spelen eind juli in Lichtenvoorde. Daarnaast heeft de organisatie laten weten dat we op 24 januari nóg meer nieuwe namen kunnen verwachten.

5.Garbage naar INmusic Festival 2019

Garbage voegt zich toe aan het affiche van het Kroatische festival. Eerder werd ook al The Cure bekend gemaakt. INMusic vindt vlak voor Rock Werchter plaats, wat de kans aanzienlijk groot maakt dat de twee festivals headliners delen.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra