Een comeback van Krezip op Pinkpop lijkt aanstaande. Daan Speelman, een kennis van de band en de ene helft van het duo ‘Speelman en Speelman’, bevestigt een optreden op Pinkpop 2019 tegenover Giel Beelen.

Beelen opent het gesprek met ‘Dat is toch even leuk: Krezip op Pinkpop’. Waarop Speelman antwoordt: ‘Zó, ja niet normaal he’. Daan Speelman weet verder niet te melden of er een hele tour aan vastzit. Maar lijkt hiermee een optreden op Pinkpop 2019 te bevestigen. De broer van Daan Speelman, Joost, is de ex van een van de bandleden van Krezip.

Sinds een paar dagen staat op de website van Krezip een mysterieuze aftelklok die aftelt naar vanavond 19:30. Daarnaast zijn de facebookaccounts van de bandleden roze gekleurd en is er een instagramaccount in het leven geroepen.

Krezip

Krezip was een Nederlandse band uit Tilburg. Ze hadden grote hits zoals ‘All My Life’, ‘Sweet Goodbyes’ en natuurlijk hun grootste hit ‘I Would Stay’. Voor hun vijfde album, ‘Plug It In’ kreeg de band zelfs een gouden plaat. In 2008 maakte de band bekend dat ze uit elkaar gingen. Het laatste optreden van de groep was in 2009 in de Heineken Music Hall.

De band stond in het verleden al vaak op Pinkpop. De band trad maar liefst vijf keer op in Landgraaf. In 2001 was de groep zelfs headliner. Misschien dat er dit jaar dus een 6e optreden plaatsvindt.

Jullie willen de groep blijkbaar graag nog een keer in Limburg zien. De band stond namelijk op jullie Pinkpop 2019 Festival Wishlist.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De jubileumeditie van Pinkpop vindt traditiegetrouw weer in het Pinksterweekend plaats op 8, 9 en 10 juni 2019. Bevestigde namen zijn tot nu toe onder andere Fleetwood MacMumford & Sons en Tenacious D. Voor de 50ste editie van het festival waren er geruchten dat Jan Smeets er een vierde dag aan wilde toevoegen, maar dit gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

De ticketverkoop voor het festival gaat van start op zaterdag 16 maart 2019 om 10:00u. Voor meer informatie over de tickets kun je terecht op de officiële website van Pinkpop.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.