Lezing Jan Smeets: hogere consumptieprijzen Pinkpop 2019 en meer

Jan Smeets
Foto: Kamiel Scholten (Festileaks)

Tijdens een lezing op het Bernardinuscollege in Heerlen maakte Jan Smeets bekend dat de consumptiemunten van Pinkpop 2019 duurder worden, zo valt te lezen op de Facebookpagina van Pinkpop Fans. Daarnaast liet Mr. Pinkpop zich uit over Fleetwood Mac, Bruce Springsteen, Rammstein en The Police.

De prijzen voor een consumptiemunt op Pinkpop gaan dit jaar opnieuw omhoog. Vorig jaar stegen de prijzen al naar € 2,71 per munt, dit jaar gaan de munten voor € 2,80 over de toonbank.

Verder wist de festivaldirecteur tijdens de lezing te melden dat Fleetwood Mac een andere oude band met zich meeneemt die op dezelfde dag gaat optreden. Zou dit die ‘nog grotere naam’ zijn waar Smeets het eerder over had? Het blijft in elk geval nog even afwachten om welke act het gaat. Welke bands hiervoor kanshebber zijn kun je vinden in het geruchtenoverzicht.

Bruce Springsteen, Rammstein en The Police

Ook ging Smeets nog in op diverse publieksfavorieten. Zo komt Bruce Springsteen ‘als het even kan’ binnen nu en twee jaar weer naar Pinkpop. Daarnaast zou ook Rammstein graag terug willen keren naar het festival. In 2016 stond de Duitse band voor het laatst in Landgraaf op de planken. De groep komt deze zomer voor een concert naar Nederland waardoor een plek op Pinkpop uitgesloten lijkt.

Tot slot liet Mr. Pinkpop zich nog ontvallen dat naast de gitarist, ook de drummer van The Police op het Limburgse festival wilde langskomen. Van een optreden van de Britse groep komt het echter niet; Smeets ontkrachtte eind vorig jaar al de geruchten over een show van The Police. Naar de reden waarom een optreden geen doorgang vindt kunnen we slechts gissen.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

De jubileumeditie van Pinkpop vindt traditiegetrouw weer in het Pinksterweekend plaats op 8, 9 en 10 juni 2019. Bevestigde namen zijn tot nu toe onder andere Fleetwood Mac, Mumford & Sons en Tenacious D. Voor de 50ste editie van het festival waren er geruchten dat Jan Smeets er een vierde dag aan wilde toevoegen, maar dit gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

De ticketverkoop voor het festival gaat van start op zaterdag 16 maart 2019 om 10:00u. Voor meer informatie over de tickets kun je terecht op de officiële website van Pinkpop.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen