Pinkpop 2019 krijgt ‘nog grotere act’ erbij op Fleetwood Mac-dag

Jan Smeets
Foto: Kamiel Scholten (Festileaks)

De eerste headliner voor Pinkpop 2019 is bekend: Fleetwood Mac sluit het festival op maandag 10 juni af. Het speculeren over de rest van de line-up gaat echter gewoon door. Festivaldirecteur Jan Smeets laat in gesprek met Giel Beelen weten een nog grotere naam voor de maandag in petto te hebben. 

Smeets verklapt dat ons iets groots staat te wachten op de laatste dag van Pinkpop 2019. “Maandag wordt een sterke dag, maar daar kan ik nog niet meer over vertellen. Maar ik wil bij deze vast lekken dat het een hele goede dag gaat worden.”

Giel vraagt vervolgens aan de festivaldirecteur of de act waarover hij praat een beetje vergelijkbaar is met Fleetwood Mac. Smeets: “Ik denk groter. Groter dan Fleetwood Mac.”

De verwachtingen zijn daarmee hooggespannen voor de jubileumeditie. Coldplay en The Police hoeven we in ieder geval niet te verwachten: de festivaldirecteur laat weten dat deze acts niet komen. Over andere namen, waaronder The Cure, wilde hij niks kwijt.

Benieuwd naar de andere mogelijke headliners? In het geruchtenoverzicht zetten we de laatste nieuwtjes op een rijtje.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2017
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Over de jubileumeditie van volgend jaar is tot op heden weinig bekend, behalve de eerste headliner en tevens afsluiter, Fleetwood Mac. Het festival vindt in ieder geval plaats in het Pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Pinkpop keek daarnaast nog naar een eventuele extra dag, om de 50e editie van het festival nog meer kracht bij te zetten. Dat lijkt er niet meer van te komen, nadat het festival gisteren de festivaldatum onthulde.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen