Het beste van week 8: nieuwe namen voor Pukkelpop 2019, festivaldilemma’s met Pale Waves en meer

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en de festivalkriebels groeien met de dag. De hype naar komende festivalzomer begint alsmaar groter te worden, want de aankondigingen blijven maar komen! Teveel terrasjes gepakt afgelopen week waardoor je het festivalnieuws niet bij hebt gehouden? Geen probleem, je leest het allemaal terug in Het Beste van week 8!

1.Heel veel nieuwe namen voor Pukkelpop 2019

Afgelopen week stond in het teken van Pukkelpop. Op meerdere dagen kwam de organisatie met verschillende aankondigingen. Op maandag kwam de aankondiging die volledig in het teken stond van gitaren. Zo zijn White Lies, Eels en meer toegevoegd aan de line-up. Het feest ging door toen een dag later onder meer De Jeugd van Tegenwoordig en Jorja Smith werden bevestigd. Maar daar bleef het niet bij, want een paar dagen later kwam de organisatie met nóg meer toffe namen, waar onder James Blake. Als klap op de vuurpijl werd de komst van Post Malone bekend gemaakt.

2. Bazart bevestigt zichzelf voor Pinkpop 2019

Dat wordt lekker Vlaams meezingen op Pinkpop, want Bazart heeft zichzelf bevestigd voor het festival! De Belgische band rondom zanger Mathieu Terryn bevestigde zichzelf woensdagochtend in gesprek met Giel Beelen. De organisatie van Pinkpop moet nog officieel reageren op het nieuws.4. We Are Electric bevestigt The Chemical Brothers en meer

3. Down The Rabbit Hole strikt Janelle Monáe, Balthazar en meer

Down The Rabbit Hole tovert weer een aantal nieuwe namen uit de hoge hoed! Niemand minder dat Janelle Monáe werd bevestigd. Ook is de komst van Balthazar, Grace Jones en meer bekend gemaakt. Het feestje wordt alsmaar groter, want ook onder meer Editors, Underworld en Thom Yorke duiken komende zomer in het konijnenhol.

4. Dilemma’s met Heather van Pale Waves

Komende zomer staat Pale Waves op onder andere Sziget. Maar voordat we de band op het podium zien shinen hebben we zangeres Heather een aantal festivaldilemma’s voorgeschoteld. Kijk mee!

5. De meest onvergetelijke momenten uit de geschiedenis van Best Kept Secret

Het is alweer 6 jaar terug dat boekingskantoor Friendly Fire hun ‘best bewaarde geheim’ onthulden. Het festival Best Kept Secret werd in leven geroepen en is sindsdien voor velen een favoriet. Naast alle pret voor de muzikale fijnproevers, zijn er nog veel andere memorabele momenten van het festival. Wij zetten de 15 meest onvergetelijke momenten voor je op een rijtje!

6. Van de festivalradar: Waar is OutKast gebleven?

‘Shake it like a polaroid picture’ bijna iedereen kent deze zin van het nummer ‘Hey Ya!’ van OutKast. Daarnaast hebben de heren nog vele andere hits op hun namen weten te schrijven. Maar sinds 2014 is het stil rondom OutKast. Benieuwd naar wat André 3000 en Big Boi tegenwoordig doen? Wij zochten het uit.

7. 50 jaar Pinkpop: kleine namen maken grote headliners

Pinkpop bestaat dit jaar 50 jaar! Elke week nemen we een ander onderwerp rondom het festival onder de loep. Deze week doken we in de vele affiches. Veel bekende namen stonden namelijk in het begin van hun carrière op het legendarische festival. Zo zag Pinkpop bands als Editors, Muse en meer groeien tot headliners. We nemen je mee in een stukje Pinkpop geschiedenis!

8. Festileaks 50: nieuwe muziek van o.a. Foals, P!nk en Drake

Komende week kan feestelijk beginnen, want er staat een verse Festileaks 50 voor je klaar. Met splinternieuw materiaal van Foals, P!nk, Drake, Weval en meer kom je lekker de week door. Daarnaast zijn er ook genoeg namen om te ontdekken zoals GOSTO! Veel luisterplezier!

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en leukste content van de afgelopen week.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.