Ook in het weekend dendert Pukkelpop door. Het festival maakte vandaag de komst van Post Malone bekend.

Pukkelpop maakte de afgelopen week al een indrukwekkende serie namen bekend. Bijna iedere dag stond er een genre centraal met daarbij de nodige bevestigingen. Dance, rock en indie zijn komend jaar volop aanwezig op het Belgische festival. Vandaag presenteert het festival één nieuwe naam. Post Malone zal in augustus naar Kiewit afreizen. De rapper geeft op vrijdag 16 augustus een optreden.

Eerder werd de komst van Tame Impala, Twenty One PilotsProphets of Rage, The National, James Blake, Franz Ferdinand, Royal Blood en Billie Eilish al bevestigd. The National geeft zelfs twee optredens in Kiewit.

Post Malone

Posty is on fire! De Amerikaanse rapper Post Malone brak afgelopen jaar alle records na de release van zijn tweede album Beerbongs & Bentleys. Met slechts twee studioalbums op zak heeft Post Malone opvallend veel hits op zijn naam staan. ‘Psycho’, ‘White Iverson’, ‘Rockstar’, ‘Better Now’ en ‘I Fall Apart’ zijn een kleine greep uit zijn indrukwekkende oeuvre.

De rapper speelde in het verleden op Pukkelpop en Woo Hah! en was in 2018 te zien op onder andere Rock Werchter en Rock en Seine. In 2019 kun je Post Malone op andere Bonnaroo, Reading + Leeds en Sziget zien.

Pukkelpop 2019

Pukkelpop houdt dit jaar zijn 34ste editie van festival. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. 

In 2018 stonden onder meer Arcade Fire, N.E.R.D. en Kendrick Lamar op Pukkelpop. Dit jaar sieren onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Verder maakt het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. De kaartverkoop voor het festival start maandag 25 februari om 13:00 uur. Voor meer info check je de officiële site van het festival.

Benieuwd naar de ervaringen van de bezoekers van vorig jaar? Lees deze dan gauw terug in ons festivalrapport. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Sam
Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot aan Underworld. Werkzaam in de zorg en in opleiding tot verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.