Het is opnieuw raak. Voor de vierde dag op rij bevestigt Pukkelpop een reeks artiesten. Het pakket van vandaag wordt aangevoerd door James Blake en Franz Ferdinand.

Nadat de organisatie de afgelopen dagen de liefhebbers van de rock-, pop- en dancemuziek bediende, is vandaag het moment gekomen voor de fans van indie. Naast James Blake en Franz Ferdinand treedt onder meer The Streets aan in Kiewit.

Check hieronder alle toevoegingen van vandaag:

 • James Blake
 • Franz Ferdinand
 • The Streets
 • Anna Calvi
 • The Beths
 • Big Thief
 • Bodega
 • Cavetown
 • Connan Mockasin
 • Dermot Kennedy
 • Hyukoh
 • I Don’t Know How But They Found Me
 • Life
 • Mike D
 • Parcels
 • Penelope Isles
 • Pond
 • Portland
 • Sharon van Etten
 • Two Feet
 • Whitney
 • Yeasayer
 • Yves Tumor & It’s Band

Verder meldt Nieuwsblad dat Pukkelpop dit jaar voor een beetje naar de stad komt. Bij de start van het festival verzorgen enkele bands een mini-optreden op de Hasseltse Grote Markt.

Eerder dit jaar werd de komst van Tame Impala, Twenty One PilotsProphets of Rage, The NationalRoyal Blood en Billie Eilish al bevestigd. The National geeft zelfs twee optredens in Kiewit.

James Blake

De Britse electro-muzikant James Blake timmert al bijna tien jaar aan de weg. Met zijn minimalistische beats, breekbare stem en uitstapjes richting soul en hiphop beweegt Blake zich gemakkelijk door het muzikale spectrum. Zijn gelijknamige debuutalbum James Blake verscheen in 2011, waarna Overgrown (2013) en The Colour In Anything (2016) volgden. Sindsdien verschenen er nog enkele singles zoals ‘Vincent’ en ‘Don’t Miss It’. Laatstgenoemde nummer is onderdeel van het recent verschenen Assume Form. Daarnaast zijn er op de vierde langspeler gastbijdrages te vinden van Travis Scott en André 3000.

Pukkelpop 2019

Pukkelpop houdt dit jaar zijn 34ste editie van festival. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. 

In 2018 stonden onder meer Arcade Fire, N.E.R.D. en Kendrick Lamar op Pukkelpop. Dit jaar sieren onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Verder maakt het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. De kaartverkoop voor het festival start maandag 25 februari om 13:00 uur. Voor meer info check je de officiële site van het festival.

Benieuwd naar de ervaringen van de bezoekers van vorig jaar? Lees deze dan gauw terug in ons festivalrapport. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.