Pukkelpop 2019 presenteert Billie Eilish en Royal Blood

Photo: CC Weske

Pukkelpop doet opnieuw twee namen uit de doeken. Het festival wat midden augustus plaatsvindt kleurt met Billie Eilish en Royal Blood het affiche verder in.

Het Belgische evenement blijft deze week met acts strooien. Vandaag is het de beurt aan Billie Eilish en Royal Blood. Afgelopen maandag werd de komst van Tame Impala en Twenty One Pilots al bevestigd.

Royal Blood en Billie Eilish werden eerder ook al voor Lowlands bevestigt.

Billie Eilish

Billie Eilish is een jonge Amerikaanse zangeres. Ze is slechts veertien jaar oud als in 2015 haar eerste single ‘Ocean Eyes’ uitkomt. In 2017 breekt ze (terwijl ze pas zestien is) door met het nummer ‘Bored’ wat op de soundtrack van Netflix serie 13 Reasons Why terecht komt.

In 2019 begint Eilish definitief de wereld te veroveren met hits als ‘when the party’s over’, ‘lovely’ en ‘idontwannabeyouanymore’. Bij een doorbraak horen natuurlijk ook festivals en daarvan staan er voor Eilish al wat op de planning. Zo is ze in 2019 op andere Lowlands, Lollapalooza Berlin, Tinderbox en Pukkelpop te vinden.

Pukkelpop 2019

Pukkelpop 2018
Foto: Pukkelpop

Pukkelpop houdt dit jaar zijn 34ste editie van festival. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands.

In 2018 stonden onder meer Arcade Fire, N.E.R.D. en Kendrick Lamar op de Belgische planken. Dit jaar sieren onder andere Tame Impala en Twenty One Pilots het affiche. Verder maakte het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. Voor meer info check je de officiële site van het festival.

Benieuwd naar de ervaringen van de bezoekers van vorig jaar? Lees deze dan gauw terug in ons festivalrapport. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2023

Locatie
België
Hasselt-Kiewit, België
Datum 17-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen