Childish Gambino en The Chemical Brothers op de festivalpodia rond Lowlands 2019

childish gambino

Osheaga en Outside Lands 2019 maken de line-up bekend. Onder andere Childish Gambino staat rond Lowlands op het Amerikaanse Outside Lands en Osheaga. Op het Canadese Osheaga staan ook The Chemical Brothers op het affiche.

Het Amerikaanse Outside Lands deelt op dit moment al een aantal namen met Lowlands. Zo staan onder meer Twenty One Pilots en Anderson .Paak & The Free Nationals op zowel Outside Lands als op Lowlands.

Het festival in Biddinghuizen deelt ook acts met het Canadese Osheaga. Zo staan onder meer Tame Impala en FKJ op beide festivals. Het zou dus zomaar kunnen dat ook Childish Gambino en The Chemical Brothers de oversteek maken naar Lowlands.

Beide acts zouden de plek van The Prodigy in kunnen vullen. Zij hebben hun show afgezegd vanwege het plotselinge overlijden van zanger Keith Flint.

Kleine kans

Of de acts ook daadwerkelijk op Lowlands spelen blijft onzeker. The Chemical Brothers staan al in Nederland, namelijk op We Are Electric. Daarnaast vinden Outside Lands en Osheaga in Noord-Amerika plaats, wat de kans op een oversteek naar Nederland kleiner maakt.

Een artiest die sowieso niet naar het festival in Biddinghuizen komt is Flume. Hij staat wel op de Amerikaanse festivals, maar staat tijdens Lowlands op het Japanse Summer Sonic.

Childish Gambino

Foto: The Cosmopolitan of Las Vegas

Het muzikale alter ego van alleskunner Donald Glover, Childish Gambino, deed in 2008 haar intrede. Sindsdien boekt hij aardig wat successen. De zanger, rapper, producer en songwriter maakte tot op heden drie albums. CampBecause the Internet en Awaken, My Love!,  elk hadden ze een unieke sound. Awaken, My Love!is met uitstek zijn meest succesvolle plaat, met hits als ‘California’, ‘Redbone’ en ‘Terrified’.

Glover nam in zijn carrière tientallen prijzen en nominaties in ontvangst. In 2017 was hij de grote winnaar bij de Emmy Awards met zijn eigen komedieserie Atlanta. In 2018 won hij zijn eerste Grammy Award voor het nummer ‘Redbone’.

2019 is het jaar voor een nieuwe tour voor Childish Gambino. Zo geeft hij in 2019 een optreden op onder andere Coachella en Bonnaroo.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. Een groot deel van de namen is al bekend: onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames Blake en The Vaccines gaan een optreden geven op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.