Pinkpop
Tickets
17-19 juni 2022
Nederland
Landgraaf, Nederland

Boef vervangt Amerikaanse band op Pinkpop 2019

Een programmawijziging voor Pinkpop 2019. In gesprek met Radio Veronica meldt Jan Smeets dat Boef een Amerikaanse band vervangt. De naam van de band was Mr. Pinkpop even ontschoten.

In de ochtendshow van Giel Beelen verklapt Jan Smeets dat rapper Boef deze zomer op Pinkpop staat. “Boef was blijkbaar de back-up van iemand die gecanceld is, maar daar is me de naam even van ontschoten. Een Amerikaanse band die niet kan komen, omdat die afspraken heeft in de studio.” Om welke band het precies gaat, is vooralsnog onduidelijk.

Boef

Boef is een Nederlandse rapper van Algerijnse afkomst. Met nummers als ‘Habiba’, ‘Sofiane’ en ‘Antwoord’ scoorde hij hoog in de Nederlandse hitlijsten.

Het is echt niet alleen rozengeur en maneschijn rondom de carrière van de rapper. Begin 2018 komt hij in opspraak door vrouwonvriendelijke uitspraken, waardoor zijn geplande optredens op onder meer Paaspop geen doorgang meer vinden.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. De kaartverkoop verloopt voorspoedig. In het eerste verkoopweekend zijn er namelijk 60.000 tickets verkocht.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Limburgse festival? Check in ons festivalrapport wat bezoekers van de afgelopen editie vonden. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan.

Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van de aankomende editie om alvast in de stemming te komen.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.