Deze ochtend werd bekend dat Boef een Amerikaanse band vervangt op Pinkpop 2019. Om wie het precies ging was nog niet bekend. Zojuist maakte de organisatie bekend dat het om de Britse Izzy Bizu gaat.

De zangeres zou normaal gezien de Stage 4 tent afsluiten. Door opnameverplichtingen kan Izzy Bizu niet aanwezig zijn op het festival in Landgraaf. Hierdoor sluit Boef zondag 9 juni de Stage 4-tent af. Voor de rapper zal dit de eerste keer zijn dat hij op het

Izzy Bizu

Isobel Beardshaw, beter bekend onder haar artiestennaam Izzy Bizu is een Britse zangeres. In 2015 kwam haar eerste album uit genaamd A Moment of Madness. ‘White Tiger’ was van dat album de grootste hit. Die single heeft op YouTube ook al meer dan 10 miljoen views. Ze is op dit moment bezig met het opnemen van een nieuwe plaat. Daarom heeft ze haar optreden op Pinkpop 2019 afgezegd.

Pinkpop

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. De kaartverkoop verloopt voorspoedig. In het eerste verkoopweekend zijn er namelijk 60.000 tickets verkocht.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Limburgse festival? Check in ons festivalrapport wat bezoekers van de afgelopen editie vonden. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan.

Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van de aankomende editie om alvast in de stemming te komen.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.