De future headliner: Janelle Monáe

Janelle Monae
Photo: JUCO

We zien haar overal op hoog op festival affiche’s en Ide Koffeman noemt haar een future headliner. Je kent haar misschien van hits als ‘I Like That’ of ‘Make Me Feel’, maar wie is Janelle Monáe en hoe komt het dat we haar out of the blue overal zien? We nemen deze Down The Rabbit Hole-headliner met je door!

Deze koningin komt toch niet heel plots uit de lucht vallen. Janelle Monáe maakt maar liefst al negen jaar muziek en houdt zich daarnaast ook nog eens bezit met haar acteerwerk. Het muzikale avontuur begon in 2008 met het album ‘Metropolis: The Chase Suite’. Sindsdien heeft ze maar liefst drie album uitgebracht. Hoewel de doorbraak tot 2018 op zich liet wachten met ‘Dirty Compter’, is Janelle niet onopgemerkt gebleven. Zo was ze één van Prince zijn protegé’s en heeft ze samen met deze legende het nummer ‘Make Me Feel’ opgenomen. Je hoort dan ook duidelijk de funky invloeden van Prince in de song voorbij komen.

Daarnaast heeft de zangeres in dit album haar struggles als zwarte panseksuele vrouw om weten te zetten naar krachtige liedjes, waar ze veel respect voor heeft gekregen. ‘Dirty Computer’ is dan ook genomineerd voor een Emmy, net zoals hit ‘Pynk’ (feat Grimes) waar de bekende vagina broek in voorkomt.

Komende zomer mogen we Janelle Monáe aanschouwen op Down The Rabbit Hole. Dat het een onvergetelijke show wordt, kunnen we je nu al vertellen.

Meer weten over Janelle Monáe? In de Festivalpodcast #4 bespreken we deze ster uitgebreid en komen ook fans aan het woord. Benieuwd? Het item start op minuut 24:58. Je checkt het hieronder!

Luister Episode 4

Natuurlijk kun je ook luisteren via de podcast-app op je smartphone, direct via Spotify, iTunes of via de player op de site van KINK.

Heb jij zelf ook leuk nieuwtje? Wellicht een brandende vraag? Gewoon een goede portie feedback? Laat het ons dan weten!

Meer episodes

Meer afleveringen van de Festivalpodcast luisteren? Dat kan!

Om nooit een aflevering van de Festivalpodcast te missen, abonneer je je via je favoriete podcast app, iTunes of via Spotify. Natuurlijk kun je ook de kanalen van Festileaks of KINK in de gaten houden.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen