5 dingen die we verwachten van Muse op Rock Werchter

1457
Photo: Ben Houdijk

De heren van Muse, wie kent ze niet? Al jaren zijn zij koningen op de festivalweides. Elke keer weten ze festivalgangers te verrassen met grote lichtshows, veel elektronische elementen en natuurlijk die lekker strakke hits. Komende week staan de heren op Rock Werchter, en dat belooft een groot spektakel te worden. Benieuwd naar wat je kan verwachten van Muse op Rock Werchter? Lees dan zeker mee!

1. Setlist

Muse Setlist Suvilahti, Helsinki, Finland 2019, Simulation Theory World Tour

De heren van Muse hebben de eer om Rock Werchter af te sluiten en zullen ongetwijfeld met een gruwelijk goede setlist komen. Als we terugblikken naar voorgaande shows kunnen we uitgaan van een zeer gevarieerde set. De band haalt al hun beste werk uit de kast: oldies, zoals ‘Plug In’, tot aan werk van het nieuwste album. Vooral de echte Muse fans kunnen hun vingers aflikken bij deze setlist, want veel van jullie favorieten komen aan bod!

2. Muse en hun gadgets

Weinig bands hebben zoveel technologie in hun productie zitten als Muse. Matthew & Co weten de show altijd met de nieuwste en gekste gadgets vorm te geven. Deze tour staat in het teken van het nieuwe en achtste album van de band: Simulation Theory. Dit album en de bijbehorende tour zitten vol invloeden van science fiction en de popcultuur in de jaren ’80. Reken dus maar op veel gekke, drukke lichten en zelfs een robot.

3. Overal energie op het podium

Dat er zoveel bewegende onderdelen zijn op het podium helpt natuurlijk, maar de heren van Muse hebben er zelf ook altijd behoorlijk veel zin in. Frontman Matt rent lekker vaak op en neer over de catwalk, terwijl drummer Dominic en gitarist Christopher op de achtergrond los gaan op hun instrumenten.

4. Te gekke dansers en blazers

Dansers en blazers? Bij Muse? Jazeker! Er is voor deze tour aan alle mogelijke elementen gedacht om de show op z’n best te maken. Zo zijn er op bepaalde momenten heuse blazers en dansers op het podium, die de energie en de performance nog meer versterken. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit!

5. Kekke outfits

Wie zegt dat mannen niet alles tot in de details kunnen bedenken? Muse pakt zelfs uit met de outfits, die tot op de puntjes zijn uitbedacht. Lichtgevende retro brillen, strakke, licht gevende latex pakjes of zelfs hele maskers met lichteffecten. Nog een element wat de show van Muse een echte must-see maakt. Een productie van zo’n niveau zul je niet snel weer zien!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival om nog even na te genieten, of naar de Festivalpodcast live vanaf de Werchterweide.

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.