Advertisement

Bandshirts op Rock Werchter: deze merch dragen jullie het meest

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Of het nou een aandenken is aan die ene geweldige show, een manier om je muzikale voorkeur te uiten of simpelweg een fashion-item: op Rock Werchter 2019 zie je merch in alle soorten, maten, vormen en kleuren. Wij gingen op pad en pikten er een aantal shirts – en de bijbehorende fans – uit.

Met een altijd gevarieerde line-up trekt Rock Werchter eveneens gevarieerde bezoekers. Dat is onder meer terug te zien in de kleding van de festivalgangers, specifiek aan de merch die zij dragen. Niet alleen bandshirts van artiesten die dit jaar op het festival optreden, maar ook een heleboel andere namen komen voorbij. Welke bandnamen zagen we het meest op de kledij van het publiek? Waarom dragen jullie specifiek deze kleding? Wij lichten graag een aantal bezoekers uit; we spraken met hen over hun kleding en daarmee favo artiesten.

Tessa draagt Queens of the Stone Age: “Ik heb ze ontmoet op Pinkpop”

Photo: Festileaks

Tessa draagt een bandshirt van Queens of the Stone Age en heeft de groep al zo vaak gezien dat ze de tel kwijt is. “Het is in ieder geval meer dan tien keer. In 2013 heb ik ze nog ontmoet. Ik had toen een meet & greet gewonnen, maar de band was veel te laat. Toen ik vroeg hoe ze dat goed wilden maken, mocht ik vervolgens het hele concert vanuit de coulissen bekijken. Dat was wel echt mijn gaafste ervaring met de band!”

Arnout draagt Bring Me The Horizon: “Ik zie ze pas voor de tweede keer”

Photo: Festileaks

Arnout is al heel lang fan van Bring Me The Horizon, zoals zijn bandshirt al deed vermoeden. Toch heeft hij de band vorig jaar pas voor de eerste keer gezien. “Dat was hun concert in Vorst Nationaal en ik was op slag verliefd op de band”. Dit weekend op Rock Werchter ziet hij de rockers voor de tweede keer. Toch komt hij niet alleen voor zijn favoriete band vandaag: “Ik heb ook heel veel zin in Jungle, en nog aan aantal andere acts”.

Joris draagt ABBA: “Ooit komt die reünie-tour”

bandshirt
Photo: Festileaks

Niet alle merch op het Rock Werchter-terrein vertegenwoordigen de artiesten op deze editie. Zo draagt Joris een ABBA-bandshirt. “Al van jongs af aan vond ik ABBA leuk”. De band doet dan al decennia lang geen concerten meer, maar Joris houdt hoop: “Ooit komt die reünie-tour. De klassiekers van de band zijn zo tijdloos, dat een comeback eigenlijk niet uit mag blijven na al die jaren”.

Shirley draagt AC/DC: “Mijn vriend zit in een AC/DC-coverband”

bandshirt
Photo: Festileaks

Shirley is enorme fan van AC/DC. Dit is niet uit de lucht komen vallen; haar vriend zit namelijk in een AC/DC-coverband en speelt de vetste nummers uit het oeuvre. Toch heeft Shirley de groep nog nooit live gezien. “Het is wel één van mijn grootste dromen om de rockers nog eens te zien”. Haar vriend zelf heeft dan weer geen AC/DC-bandshirt aan. “Eigenlijk is hij van ons allebei, maar vandaag mocht ik hem aan”.

Geert draagt Pearl Jam: “Ik zie ze ieder jaar wel”

bandshirt
Photo: Festileaks

Geert draagt trots een bandshirt van Pearl Jam; de eerste keer dat hij de groep zag was ook op Rock Werchter. Sindsdien heeft hij de band ieder jaar wel eens ergens gezien. “Inmiddels staat de teller volgens mij op negen keer, maar om eerlijk te zijn weet ik het niet precies meer”. Ook vorig jaar heeft Geert de band weer mogen aanschouwen op de heilige weide van Werchter.

Ian draagt Tool: “Ik wacht al tien jaar om ze live te zien”

Ian kocht zijn Tool-shirt vanwege het artwork. “Normaal gesproken staan alle data van de tour op zo’n bandshirt. Bij Tool niet: zij hebben voor iedere stop een eigen shirt”. Het feit dat alleen Rock Werchter erop staat maakt het voor hem extra speciaal. “Ik wacht al tien jaar om Tool live te zien. Dat ik ze nu op zo’n mooi festival mag zien, is top. Hopelijk spelen ze ‘Aenama’, mijn favoriete nummer”.

Wat vond jij van Rock Werchter 2019?

Ben jij op Rock Werchter geweest dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-werchter”]

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival om nog even na te genieten, of naar de Festivalpodcast live vanaf de Werchterweide.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.