De Rock Werchter afterparty op The Hive: jullie beste dancemoves in GIFjes

1262
Rock Werchter 2016

De afterparty van Rock Werchter op The Hive: een uitgelezen kans om na een lange festivaldag nog één laatste keer compleet uit je dak te gaan. En uit je dak gaan, dat kan het Werchter publiek! Dit zijn de beste dancemoves die wij tegenkwamen op de afterparty.

Van alle campings die Rock Werchter rijk is, staat The Hive bij veel bezoekers toch wel bekend als de camping met de beste feestjes. In de Casa Bacardí draaien dj’s van Studio Brussel de foutste meezingers, de meest dansbare kneiters, en uiteraard de grootste festival anthems. Vijf avonden op rij gaat het feest tot in de late uurtjes door. Oftewel, een uitgelezen kans om eens te zien hoe goed het Werchter-publiek los kan gaan. Wij vroegen de feestgangers naar hun beste dancemove: dit is het resultaat.

‘De Cusper Shuffle’

Rock Werchter 2019

Dat Casper niet voor het eerst op een feestje is, is duidelijk. Hij heeft al veel getraind en wachtte al lang tot hij zijn moves eindelijk kon laten zien. En nu is het zover: tijd om ‘De Cusper Shuffle’ in volle glorie te tonen. “Gewoon lekker glijden,” dat is het motto van Casper.

‘Karreke Gezopen’

Rock Werchter 2019

Andreas en zijn vrienden hebben een winkelmandje mee naar de afterparty gevuld met hun enorme biervoorraad voor de avond. Maar dat mandje dient niet alleen voor bier, want ook zelf kun je er prima in zitten. Terwijl Andreas de tijd van zijn leven heeft in de lucht, hebben zijn vrienden die hem omhoog houden het zwaarder: “Ik zie toch niks zo!”

‘Jumpen’

Rock Werchter 2019

“We are basic but we love to dance”, maar dan wel basic 2005. Ans en Moran nemen je even vijftien jaar mee terug in de tijd en jumpen erop los. Nu zijn ze misschien nog met zijn tweeën, maar reken er maar op dat Rock Werchter volgend jaar één groot jumpfeest wordt. “Die trend komt echt wel terug!”

‘The Rotation’

Rock Werchter 2019

Nathan Rotatan doet zijn naam grote eer aan met zijn ‘Rotation’. Zwieren en zwaaien, dansen en draaien: Nathan doet het allemaal. “Het enige minpuntje is dat ik de move niet alleen uit kan voeren. Maar ik vind altijd wel iemand die met me mee wilt dansen. Wie wordt mijn volgende slachtoffer?!”

‘Feel The Groove’

Rock Werchter 2019

Joa en Ysa gaan way back, en dat zie je ook terug in hun manier van dansen. Ze voelen elkaar feilloos aan en hun pasjes zijn compleet op elkaar afgestemd. “We bedenken van tevoren echt niet wat we gaan doen, maar voelen de muziek gewoon. Tanzen tanzen tanzen!”

‘De Aangeschoten Moonwalk’

Rock Werchter 2019

Dat Jaap aangeschoten is, maakt hem alleen maar een betere danser. Want ‘De Aangeschoten Moonwalk’ valt natuurlijk niet nuchter uit te voeren. “Ik ben eigenlijk niet enorm trots op deze move, hij zou stukken beter kunnen. De volgende Rock Werchter zorg ik voor verbetering!”

Wat vond jij van Rock Werchter 2019?

Ben jij op Rock Werchter geweest dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-werchter”]

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2017

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival om nog even na te genieten, of naar de Festivalpodcast live vanaf de Werchterweide.

Head of News bij Festileaks. Vaste gast bij Down The Rabbit Hole en Lowlands. De helft van het illustere duo Poezige Popjes. In de top 0,05% van Charli XCX-luisteraars volgens Spotify Wrapped. Initiatiefnemer achter de petitie om van de maandag na ADE een nationale feestdag te maken.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.