In beeld: dit is het terrein van Pinkpop 2019

Photo: Ben Houdijk / Pinkpop 2019

2019 is het vijftigjarig jubileum van Pinkpop! Dat wordt uitbundig gevierd door het festival. Overal zie je terug dat het Limburgse feestje jarig is. Van een knalroze boogtent tot een bijzondere expositie. Zo ziet vijftig jaar Pinkpop eruit op het terrein. 

Een ‘Pinkpop 50’-ingang

Al bij binnenkomst zie je precies wat er aan de hand is: Pinkpop is jarig! De nieuwe ingang ligt er hartstikke mooi bij.

De speciale Brightlands Stage

Datzelfde geldt voor de Brightlands Stage. De tent valt op met z’n compleet roze kleur. Daarnaast zijn er, zoals beloofd, een stuk meer zichtlijnen. Grote klasse!

Nieuwe letters

Alle tradities krijgen een verjaardagssausje. Zo ook de befaamde letters op het terrein. Waar het normaal ‘I ‘love’ PINKPOP‘ leest, staat er nu ’50 PINKPOP’

High class wine-sipping

Ook de luxe stijgt met de jaren. Zo kun je vanaf dit jaar als een elite wijn drinken in het speciale wijncafé. De bijzondere tent bevindt zich rechts van de IBA Parkstad Stage.

Sponsors pakken uit

Niet alleen Pinkpop zelf laat trots weten dat het jarig is. Ook sponsors pakken uit. Zo heeft nieuwe sponsor Poliakov een soort Wipeout-luchtkussen en viert Coca Cola Pinkpops feestje in vijftien minuten.

Een bijzondere expositie

Photo: Ben Houdijk / Pinkpop 2019

Géén Police dit jaar, maar wel een bijzonder expositie van Andy Summers. De tentoonstelling bevindt zich op de Kalm aan laan en toont prachtige foto’s van de tour van The Police: ‘Let’s Get Weird’.

Vijftig jaar op de Kalm aan laan

Natuurlijk komt vijftig jaar Pinkpop ook vol glorie terug op de Kalm aan laan. Zo shinen alle vijftig posters op een wand en kun je van iedere editie een kaartje opsturen bij het postkantoor. Effe je ouders zeggen dat je nog leeft!

Een vereeuwigde Jan Smeets

Photo: Jos Willemsen

Vandaag kreeg Jan Smeets nog een cadeau van Mojo: een standbeeld van hem op het terrein van Pinkpop. De vereeuwiging van Mr. Pinkpop werd gemaakt door Herman Lamers.

Wat vind jij van Pinkpop 2019?

Was jij op Pinkpop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”pinkpop”]

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De 50e editie van Pinkpop werd gehouden in het pinksterweekend, van 8 t/m 10 juni in Landgraaf. Onder meer Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac. Met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check bijvoorbeeld alle live-updates van het festival op onze site, Facebook en Instagram. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen