Onderaan de poster van Rock Wechter 2019: maak kennis met Raleigh Ritchie

Rock Werchter 2018
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Raleigh Ritchie op Rock Werchter 2019!

Jacob Anderson is van vele markten thuis. Velen kennen hem als ‘Grey Worm’ in de hitserie Game of Thrones. Anderen kennen hem als acteur in vele toneelstukken op de National Theatre in Londen. Maar vandaag gaan we kennismaken met de man onder zijn alias, Raleigh Ritchie. Naast al zijn acteertalent is Jacob Anderson namelijk ook een steengoede muzikant.

Wie: Raleigh Ritchie
Wanneer: 27 juni, 17:15 – 18:05
Waar: Rock Werchter, Klub C
Wat: Hip-hop, R&B

1. De eerste EP: The Middle Child

De carrière in de rol van Raleigh Ritchie begint met kleine stappen. Eerst is hij een van de vocalisten op nummers van de Britse DJ Typesun. Op dat moment werkt Raleigh ook samen met de Britse hip-hopper Plan B. Samen nemen zij een track op, genaamd “Plan B”, dat later ook in de film ‘Adulthood’ terug te vinden is. Deze reputatie is al genoeg om in 2013 een contract te kunnen tekenen bij Columbia Records. Niet veel later wordt zijn allereerste EP The Middle Child met maar drie nummers uitgebracht. De tracks zitten vol uiteenlopende invloeden, van David Bowie tot aan Erykah Badu. En dit is nog maar het begin van zijn muzikale avontuur!

2. Het debuutalbum You’re a man now, boy

Drie jaar later, heeft Raleigh Ritchie nog meer zijn eigen sound ontwikkeld. Dat horen we allemaal terug in zijn debuutalbum You’re a man now, boy. Het album heeft een typische Britse sound gecombineerd met soul, RnB en trip-hop. Dit brengt Raleigh perfect samen met zijn opvattingen over het leven, zoals volwassen worden en liefde ontdekken. Zijn sterkte teksten en aanstekelijke beats zijn dan ook goed ontvangen door critici.

3. Samenwerking met Stormzy

In 2017 krijgt Raleigh Ritchie veel aandacht door zijn samenwerking met niemand minder dan Stormzy. Samen nemen zij de ijzersterke track ‘Don’t Cry For Me’ op. Na alle aandacht blijven de optredens van de duizendpoot echter zeldzaam, omdat hij op dat moment te druk is met het opnemen van Game of Thrones. Daarna volgt er alsnog een kleine tournee door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Hierin debuteert hij tevens op de festivalweides. Met een succesvolle muzikale carrière achter zich, heeft hij bewezen dat hij meer is dan ‘Grey Worm’ en is hij dan ook een must-see op Rock Werchter 2019!

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van grote namen als onder meer The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons is het affiche van het Belgische festival rond. Ook kleinere namen krijgen op ‘Werchter’ hun kans om te shinen, zoals Charlotte Gainsbourg.

Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival? Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Wil je alvast in de stemming komen voor het festival? Beluister dan ook onze Spotify-playlist van het festival.

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra