24 uur overleven op de Sleepless Floor van Melt! 2019

Melt festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Op Melt 2019 wordt heel veel gedanst. Op de Sleepless Floor, de 24-uurs stage van het festival, gaat de muziek nooit uit en gaan de voetjes constant van de vloer. Maar is het wel vol te houden, 24 uur non-stop dansen? Wij namen de proef (voor een deel) op de som.

Solomun Live: 12:00 uur

We beginnen ons avontuur op zaterdag 20 juli om 12:00. Solomun, een van de grootste dj-namen op de line-up van Melt, draait op dat moment. Hij is deze ochtend om 6 uur begonnen en heeft er dus al flink wat tijd op zitten. Aan zijn set is dat niet te merken, want hij draait de ene euforische plaat na de andere. De zon brandt ook nog eens heftig, maar dat lijkt het publiek niet te deren, de sfeer is top. Solomun zou eigenlijk tot 14:00 uur draaien maar hij plakt er nog een uurtje achteraan. Een goed begin van de dag.

Lehar & Musumeci: 15:00 uur

De Sleepless Floor loopt na het optreden van Solomun wat leeg. Lehar & Musumeci nemen het van hem over. De twee heren weten het publiek dat is blijven staan goed te entertainen en gelijdelijk aan komen er steeds meer mensen bij op de dansvloer. We drinken ondertussen veel water en gaan even eten. Het dansen in deze brandende zon kost erg veel energie.

Magit Cocoon: 18.00 uur

Dit bericht bekijken op Instagram

Danke @meltfestival ?? #magitcacoon #meltfestival #love

Een bericht gedeeld door Magit Cacoon (@magitcacoon) op

De twee dj’s worden opgevolgd door Magit Cacoon, een Duits-Israëlische vrouw. Ook zij weet de sfeer er goed in te houden. Daarnaast is de zon ook wat minder gaan schijnen en dat zorgt ervoor dat het dansen wat minder moeite kost. Cacoons’ set bouwt mooi op naar de act die na haar gepland staat.

Kollectiv Turmstrasse: 20:00 uur tot 21:15

Om 20:00 uur – we hebben er dan al 8 uur op zitten – is het tijd voor een act waar veel van de festivalgangers op wachtten, Kollektiv Turmstrasse. De Duitse dj’s worden met veel gejuich ontvangen, een groot deel van de dansende menigte heeft op deze act gewacht. Het publiek wordt getrakteerd op veel opzwepende beats en melodische techno en house. Nu het wat donkerder wordt lijkt de sfeer er nog beter in te komen. Maar het donker brengt ook iets onverwachts met zich mee.

Rond een uur of negen in de avond moeten we onze dansmarathon namelijk staken. Het terrein van Melt wordt ontruimd vanwege gevaarlijke onweersbuien. Mensen worden gevraagd om het terrein te verlaten en hun auto of een shuttle bus op te zoeken om te gaan schuilen. Wij volgen de instructies van de organisatie en kruipen een shuttle bus in.

Conclusie

https://www.instagram.com/p/B0OiCU0IOO5/

Door de storm hebben we het helaas niet 24 uur vol kunnen houden, experiment mislukt. Maar we hebben wel veel mensen gesproken op de Sleepless Floor en we zijn niet de enigen die het geprobeerd hebben. Er zijn mensen die er 24 uur of langer hebben gedanst. Dus kan het? Ja! Is het leuk? Ja! Is het zwaar? Ja! De Sleepless Floor doet zijn naam eer aan.

Melt! 2019

MELT festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Op een oud industrieterrein nabij Berlijn wordt al sinds 1997 het Melt Festival georganiseerd. Het festival staat bekend om zijn electro- en technoscene: perfect om de hele dag én nacht te dansen dus. Ook deze zomer konden de voetjes weer 72 uur lang non-stop van de vloer. Het festival vond plaats van 19 tot en met 21 juli. Check voor meer info de officiële website.

Het is overigens niet alleen de muziek die eruit springt op Melt; ook het terrein wordt ieder jaar geprezen. Het oude industrieterrein is volgens vele bezoekers een lust voor het oog! Ook vorig jaar bleek het festival de ultieme locatie voor een adembenemend dansparadijs. Benieuwd wat de bezoekers nog meer vonden van het Duitse festival? Check dan ons festivalrapport.

Was jij op Melt dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”melt-festival”]

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen