A$AP Rocky pleit onschuldig in rechtszaal

A$AP Rocky
Photo: Mr. Iozo (Press Photo)

De eerste dag in de rechtszaak over de vermeende geweldshandelingen van A$AP Rocky in Zweden zit erop. De Amerikaanse rapper stelt uit noodweer te hebben gehandeld, in tegenstelling tot claims van de Zweedse aanklager.

Komende donderdag en vrijdag wordt de zitting hervat. Op dat moment wordt mogelijk ook duidelijk of A$AP Rocky wordt beschuldigd van mishandeling. Hij zegt zelf onschuldig te zijn, en handelde uit zelfverdediging. Tot die tijd zit de hiphopartiest in voorarrest, waardoor er al diverse shows in juli noodgedwongen geschrapt zijn.

Begin juli werd Rocky gearresteerd in Zweden vanwege betrokkenheid bij een vechtpartij. De rapper plaatste zelf video’s van het incident op zijn Instagram-account, waarin hij claimde dat twee jongens hem en zijn crew telkens bleven volgen. Hij handelde uit zelfverdediging. Indien hij door het Zweedse gerechtshof schuldig wordt bevonden, hangt hem een celstraf van maximaal twee jaar boven het hoofd.

In augustus staat een optreden op het Biddinghuizense Lowlands gepland. Het wordt de komende week dus afwachten in hoeverre deze show in het gedrang komt. Fingers crossed…

A$AP Rocky

A$AP Rocky is een Amerikaanse rapper, die bekendheid vergaarde als lid van de A$AP Mob. In 2013 brak de rapper door bij het grote publiek met debuutalbum Long.Live.A$AP. In 2015 volgde het tweede album, At.Long.Last.A$AP. Met deze plaat op zak was de rapper al op Best Kept Secret 2015 te zien. Na wat jaren van stilte kwam Rocky in 2018 terug met het album Testing, met features van onder andere Skepta en FKA Twigs. In ditzelfde jaar was hij onder meer op WOO HAH! te zien.

Dit jaar lijkt Rakim Mayers, zoals hij eigenlijk heet, een grote festivaltour aan te doen. De artiest is begin juli opgepakt in Zweden en heeft hierdoor in ieder geval al zijn tourdata in juli af moeten zeggen, waaronder Tomorrowland, Melt en Dour. De rapper staat nu nog gepland op onder andere Lowlands, maar het is nog onduidelijk of dit optreden wel doorgang kan vinden.

Lowlands 2019


Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel