Dansen in code rood op EXIT Festival 2019

EXIT Festival 2019
Photo: Lotte Spek Photography

Gisteravond kreeg EXIT Festival bezoek van ongewenste headliner: de razernij van Moeder Natuur. Het zomerse zonnetje maakte ruimte voor harde windstoten en onweer, waarna code rood werd afgegeven. Maar ondanks dat het festival wegdreef, mocht dit de pret niet drukken.

Eerder in de week opende The Cure het festival al in de regen. Echter was dit peanuts vergeleken met de weersomstandigheden van zondag. Als gevolg van de windstoten worden bomen op het terrein kaalgeplukt, of breken zelfs af. Ook is het festival genoodzaakt om de poorten twee uur later te openen, podia te sluiten en de programmering om te gooien.

Gelukkig weet de organisatie met deze maatregelen de schade te beperken. Gedurende de storm worden bezoekers op de hoogte gehouden via het Facebook evenement en meldingen vanuit de app. De omgevallen bomen liggen er binnen no-time bij als stapeltjes brandhout en bovenal: de sfeer blijft er goed in. “The Rain is trying to fuck us up, to fuck up this night. We won’t let that happen,” schreeuwt Skepta zijn fans toe. Ook in de rest van het fort echoot deze positieve insteek door.

Blane en Beatrice dansen samen de nacht in

EXIT crowd
Photo: Lotte Spek Photography

Het Amerikaanse moeder-dochter duo geeft simpelweg ‘geen fucks‘. Ondanks dat hun favoriete artieste IAMDDB haar set flink moest inkorten, geven ze aan dat het ’t absolute hoogtepunt van de week was. “We hebben totaal geen last van het weer. Wij als festival junkies zijn wel wat gewend. Sterker nog: EXIT Festival staat alweer in de agenda voor 2020.”

Igor heeft zelfs spijt dat hij nu met een paraplu loopt

crowd
Photo: Lotte Spek Photography

“De regen is vervelend, maar ik kijk al te lang naar deze nacht uit om bij de pakken neer te zitten.” Hier voegt zijn vriendin Katarina nog aan toe dat ze wel moeite heeft met de modder. “Je loopt hier constant trappen op en af. Ik heb nu al twee keer gehad dat ik bijna onderuit ging en weet zeker dat dit nog 1000 keer gaat gebeuren.” Na het schieten van de bovenstaande foto fluistert Igor ons nog in dat hij die paraplu toch ruk vindt. Maar hé, wel een leuk plaatje.

Lonneke maakt van de situatie gebruik om haar nieuwe regenjas te showen

crowd
Photo: Lotte Spek Photography

Op het festival zijn behoorlijk wat merkactivaties gaande. Bij de ene stand krijg je een sleutelhanger in ruil voor een Instagram-like, de ander geeft tasjes weg wanneer je een kunstje doet. Maar Lonneke zet iedereen op het terrein schaakmat. “Na het kopen van twee zakken chips kreeg ik deze poncho erbij. En dat voor maar één euro per zakje.” Winning!

Ook onze Festileaks adoptiehond kwispelt vrolijk verder

Dog - Pedro
Photo: Lotte Spek Photography

De hoofdrolspeler van de Instagram Story was ook present: de door ons benoemde Pedro. Hoewel wij de taal niet spreken, wisten we precies wat onze grote vriend met zijn pootjes en kopjes bedoelde. “Me no sleep, party all night!”

Wat vond jij van EXIT Festival 2019?

Was jij op EXIT Festival dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”exit”]

EXIT 2019

Het Servische EXIT Festival vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 7 juli in Novi Sad. Met de aankondigingen van onder meer Sofi TukkerThe Cure, Paul Kalkbrenner, Carl Cox en Dimitri Vegas & Like Mike is de toon gezet voor de line-up. Voor meer over het festival kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

EXIT Festival steunt niet alleen op een sterke line-up, maar ook op een fabelachtige locatie. De nachtelijke sferen in en rondom het Fort van Petrovaradin maken de festivalervaring namelijk compleet. Niet voor niets won het festival afgelopen jaar de Festileaks Festival Award voor ‘beste locatie’.

EXIT Festival Logo

EXIT Festival 2021

Locatie
Servië
Novi Sad, Servië
Datum 8-11 juli 2021
Line-up
David Guetta
Paul Kalkbrenner
DJ Snake
Tickets Niet meer beschikbaar.