Lowlands dag #3: zwierende takken, A$AP Rocky bij Tame Impala en eindeloos springen

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het zit er nu echt op: Lowlands 2019 is officieel tot een eind gekomen. Ook de laatste dag van Lowlands is weer omgevlogen. Heb je iets gemist, of wil je nog even nagenieten? Check dan nu onze hoogtepunten van dag #3.

Niets missen van Lowlands 2019? Check dan ook de hoogtepunten van dag #1 en dag #2 en vind alle updates op onze site, Facebook en Instagram.

1. Podcast: de Lowlands slotdag

festivalpodcast
Photo: Malou Gouders / Festileaks

De Festivalpodcast marathon wordt in stijl afgesloten. Dit met special guest Eric van Eerdenburg, festivaldirecteur van Lowlands. Hierin worden de meest indrukwekkende acts van het weekend besproken, maar duiken we ook de ‘De Dooie Hoek‘ in en blikken we natuurlijk alvast vooruit op volgend jaar!

2. Het complete spectrum van James Blake

Wanneer jij deze Lowlands getuige was van James Blake, zit de kans er dik in dat het je meest diverse show ooit was. Hier word je namelijk ingepakt met sombere pianoliedjes, gevolgd door zwoele liefdeskrakers, opzwepende hiphop en een tien-minuten-durende techno-ramset.

3. Springen in de zon met Franz Ferdinand

https://www.instagram.com/p/B1U05H8Ap8N/

Franz Ferdinand is zo’n gevalletje ‘lekker je stem verliezen en nooit meer terugvinden’. Hits volgen elkaar namelijk op alsof het sale is bij de HEMA campingwinkel. En dat niet alleen, want ook die grote vuurbal in de lucht laat na flink wat plenzen ein-de-lijk zijn gezicht zien. Om nog maar te zwijgen over de gigantische sitdown bij ‘This Fire’, waarbij de hele Alpha en omstreken in de rondte springt.

4. A$AP Rocky’s circle pit feestje

Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Of het Lowlands-optreden van A$AP überhaupt door zou gaan, was nog even spannend. En jazeker, niet alleen is de beste man gewoon aanwezig, maar hij maakt er ook nog eens een moordend goede show van. In een uur tijd knalt hij hit na hit van de bühne en verwerkt ook nummers van Nirvana en House Of Pain in zijn set. Dit alles natuurlijk gepaard met een ontelbaar aantal mosh-pits, die zich in het ‘eindbaas-stadium’ omtoveren tot één groot gapend gat in het midden van de Alpha. Jeez!

5. Nederlands debuut van New Order

https://www.instagram.com/p/B1Vy8kRHYPF/

Na 34 jaar afwezigheid, keert New Order terug naar Nederland. En hoe! De kolkende Bravo-massa heeft non-stop mogen genieten van oogstrelende lichtshows. Het Lowlands-publiek kon tijdens het optreden genieten van alle klassiekers van ‘Blue Monday’ tot ‘Bizarre Love Triangle’. Wanneer de band terugkomt voor ‘Love Will Tear Us Apart’ komt alles samen in een emotionele climax!

6. Tame Impala als waardige Alpha-afsluiter

Lowlands Tampe Impala
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Gepiekt afgelopen weekend? Dan leggen wij er een wedje op dat dit iets te maken had met Tame Impala. Deze daverende show maakte korte metten met iedereens verwachtingen en de vraag of de band de Alpha wel kon afsluiten. Kneiters van hits, strak gespeeld, een geweldige sfeer, lasers en zelfs een bezoekje van A$AP Rocky tijdens ‘Sundress’.

7. Takken zwaaien als échte piraten

Op Lowlands zijn er 1001 manieren om het festivalweekend af te sluiten. Eén hiervan is Pirate Fest. Hier viel vier uur lang te stampen op de meest uiteenlopende muziek, waarvan je zelf niet wist dat je deze leuk vond. Ook de eeuwenoude LL-traditie liet zich hier zien: het uitbundig zwaaien met alle soorten groen uit de omgeving. Ayyyy!

Lowlands 2019

Lowlands 2019 Sfeer
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.