Lowlands dag #3: zwierende takken, A$AP Rocky bij Tame Impala en eindeloos springen

1310
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het zit er nu echt op: Lowlands 2019 is officieel tot een eind gekomen. Ook de laatste dag van Lowlands is weer omgevlogen. Heb je iets gemist, of wil je nog even nagenieten? Check dan nu onze hoogtepunten van dag #3.

Niets missen van Lowlands 2019? Check dan ook de hoogtepunten van dag #1 en dag #2 en vind alle updates op onze site, Facebook en Instagram.

1. Podcast: de Lowlands slotdag

festivalpodcast
Photo: Malou Gouders / Festileaks

De Festivalpodcast marathon wordt in stijl afgesloten. Dit met special guest Eric van Eerdenburg, festivaldirecteur van Lowlands. Hierin worden de meest indrukwekkende acts van het weekend besproken, maar duiken we ook de ‘De Dooie Hoek‘ in en blikken we natuurlijk alvast vooruit op volgend jaar!

2. Het complete spectrum van James Blake

Wanneer jij deze Lowlands getuige was van James Blake, zit de kans er dik in dat het je meest diverse show ooit was. Hier word je namelijk ingepakt met sombere pianoliedjes, gevolgd door zwoele liefdeskrakers, opzwepende hiphop en een tien-minuten-durende techno-ramset.

3. Springen in de zon met Franz Ferdinand

Franz Ferdinand is zo’n gevalletje ‘lekker je stem verliezen en nooit meer terugvinden’. Hits volgen elkaar namelijk op alsof het sale is bij de HEMA campingwinkel. En dat niet alleen, want ook die grote vuurbal in de lucht laat na flink wat plenzen ein-de-lijk zijn gezicht zien. Om nog maar te zwijgen over de gigantische sitdown bij ‘This Fire’, waarbij de hele Alpha en omstreken in de rondte springt.

4. A$AP Rocky’s circle pit feestje

Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Of het Lowlands-optreden van A$AP überhaupt door zou gaan, was nog even spannend. En jazeker, niet alleen is de beste man gewoon aanwezig, maar hij maakt er ook nog eens een moordend goede show van. In een uur tijd knalt hij hit na hit van de bühne en verwerkt ook nummers van Nirvana en House Of Pain in zijn set. Dit alles natuurlijk gepaard met een ontelbaar aantal mosh-pits, die zich in het ‘eindbaas-stadium’ omtoveren tot één groot gapend gat in het midden van de Alpha. Jeez!

5. Nederlands debuut van New Order

View this post on Instagram

#NewOrder #lowlands2019 #LL19 #throwback

A post shared by Cicilia Mennink (@c_joy78) on

Na 34 jaar afwezigheid, keert New Order terug naar Nederland. En hoe! De kolkende Bravo-massa heeft non-stop mogen genieten van oogstrelende lichtshows. Het Lowlands-publiek kon tijdens het optreden genieten van alle klassiekers van ‘Blue Monday’ tot ‘Bizarre Love Triangle’. Wanneer de band terugkomt voor ‘Love Will Tear Us Apart’ komt alles samen in een emotionele climax!

6. Tame Impala als waardige Alpha-afsluiter

Lowlands Tampe Impala
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Gepiekt afgelopen weekend? Dan leggen wij er een wedje op dat dit iets te maken had met Tame Impala. Deze daverende show maakte korte metten met iedereens verwachtingen en de vraag of de band de Alpha wel kon afsluiten. Kneiters van hits, strak gespeeld, een geweldige sfeer, lasers en zelfs een bezoekje van A$AP Rocky tijdens ‘Sundress’.

- Oproep -

Geef je op om te werken op festivals

Achter de bar, tickets scannen of de kassa bedienen? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!

7. Takken zwaaien als échte piraten

Op Lowlands zijn er 1001 manieren om het festivalweekend af te sluiten. Eén hiervan is Pirate Fest. Hier viel vier uur lang te stampen op de meest uiteenlopende muziek, waarvan je zelf niet wist dat je deze leuk vond. Ook de eeuwenoude LL-traditie liet zich hier zien: het uitbundig zwaaien met alle soorten groen uit de omgeving. Ayyyy!

Was jij aanwezig op Lowlands 2019?

Was jij op Lowlands dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”lowlands”]

Lowlands 2019

Lowlands 2019 Sfeer
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De 27e editie van Lowlands werd gehouden van 16 tot en met 18 augustus 2019 in Biddinghuizen. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalBillie Eilish, Royal Blood en New Order sierden de festivalposter. Naast muziek, bood het festival een uitgebreid programma in theater, film, dans en wetenschap. Ook was het met het uitgebreide horeca-assortiment goed vertoeven voor foodies. Lowlands 2019 was lang en breed uitverkocht, maar met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check alle updates op onze site, Facebook en Instagram. Voor alle verdere informatie over het festival, kan je terecht op onze Lowlands-pagina of de website van het festival.

Fan van Oost-Europese festivals tot aan sneakers, en de Koreaanse cultuur tot beleggen. Een goed circus aan interesses dus. En qua muziek? O.a. EDEN, Jeremy Zucker en Oh Wonder!

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!