Nederlanders op Sziget 2019 opgepakt voor drugshandel

637
Sziget 2019
Photo: Rock Star Photographers

Op Sziget zijn twee Nederlandse mannen opgepakt voor het verkopen van drugs. Eén van de mannen is atleet Roelf B.

Volgens Hongaarse media gaat het om de grootste drugsvangst op het festival ooit. De heren hadden 451 flesjes verdovende middelen, 128 gram marihuana en 1 kilogram xtc-pillen bij zich, met een totale waarde van ongeveer 15.000 euro. Deze verkochten ze vanuit hun tent. De bewaking van Sziget werd gealarmeerd doordat erg veel mensen een stop maakten bij de tent. Inmiddels is bekend dat één van de mannen atleet Roelf B. is.

Hoe het verder gaat met de mannen is nog niet bekend. Wel is een verzoek om ze op borgtocht vrij te laten afgewezen. In Hongarije staan flinke straffen op het verkopen van drugs. Bij bijzonder grote hoeveelheden kan een gevangenisstraf van twintig jaar tot levenslang opgelegd worden.

Het Hongaarse Sziget duurt nog twee dagen. Benieuwd hoe de eerste drie dagen waren? Check het overzicht van het begin van het festival. Zak je langzaam in na alle cocktailemmers en Dreher en ben je op zoek naar iets anders om te doen dan zuipen? Bekijk hier 10 katervrije activiteiten. Ook staat er een nieuwe aflevering van de Festivalpodcast op locatie voor je klaar.

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.