Advertisement

Sziget 2019: 10 katervrije activiteiten

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers

Sziget 2019 is in volle gang! En eerlijk is eerlijk, een week lang feesten op een eiland kan soms best heftig zijn. Ondanks dat er op iedere tien meter wel een shotje te krijgen is, zijn er ook genoeg andere dingen te doen. Dit zijn de leukste activiteiten zonder de kans op een kater.

1. Wegdromen in het luminarium

Foto: Sandor Csudai

Als je even aan de drukte wil ontsnappen is het Luminarium de juiste plek. Je gaat hier met blote voeten naar binnen en kunt door de ontspannende muziek en de verschillende lichtjes heerlijk wegdromen. En nog wel een van de betere dingen; het is hier koud, dus het is ook nog eens een perfecte plek om af te koelen.

2. Cirque du Sziget

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Op Sziget gaat het randprogramma nog een stapje verder. Een theater en bioscoop zijn hier niet genoeg. Nee, er is zelfs een heel circus te vinden met binnen en buitenvoorstellingen. Je valt van de ene in de andere verbazing, hier heb je geen andere middelen voor nodig. Net als de bezoekers op het festival komen de performers van dit podium ook uit alle hoeken van de wereld om jou een paar adembenemende shows voor te schotelen. Er is soms ook de tijd om met de acrobaten te praten en zelf een paar kunstjes uit te proberen. Waar wacht je nog op?

3. Let’s go to the beach

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Het voordeel van een festival op een eiland is dat er ook ruimte is voor een strand. Neem je eigen Sziget vakantie serieus en ga ook eens heerlijk luieren bij het strand. Met de tropische temperaturen op je huid en een beetje inbeeldingsvermogen zit je zo op het strand in Hawaï. Zeker met de ligstoelen is het de perfecte plek om je kater uit te zitten en even een alcoholstop te houden.

4. Laat je creatieve geest spreken in de knutselhoek

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Aangezien je een week lang naar kunstenaars aan het kijken bent, is het ook wel eens tijd om zelf de artiest uit te hangen. Maak je eigen souvenir van je weekje Sziget in Art Zone. Je kunt je creatie uit hout snijden en verven, schilderijen met tape maken of aan de hand van marbling en dit vervolgens mee naar huis nemen in je eigen gemaakte tas. En mocht je geen plek meer hebben in de backpack kun je je in deze hoek ook uitleven op het maken van muziek met andere Szitizens of fietsend een nieuw lied creëren.

5. Wedstrijdjes spelen bij The Traveling Funfair

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Er zijn meer plekken op het terrein waar je je weer helemaal kind kunt voelen. Bij de travelling funfare kun je je namelijk uitleven op allemaal korte spelletjes. Denk aan het omgooien van stokken of met balletjes precies het netje ingooien. Er staat ook een mini reuzenrad en je kunt je hoofd op verschillende plekken in een groot schilderij steken. Dat is eens wat anders dan een groepsfoto.

6. Hoogtepunten in de kermisattracties

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Het inmiddels bekende reuzenrad op een festival ontbreekt ook hier niet. Maar er is meer, want je kunt ook weer bungeejumpen en er is ook nog een katapultattractie. Om je hoogtevrees te overwinnen kun je ook in een groot kussen luchtspringen. Dat doe je eerst vanaf acht meter en daarna vanaf tien. Je moet wel eerst een verklaring tekenen dat je dit op eigen risico doet, maar alsnog lauter hoogtepunten dus en stiekem allemaal veel beter om te doen zonder drank.

7. Instagram kiekjes maken

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Als de H&M op Sziget is weet je dat je met een paar Instagramwaardige foto’s naar huis kunt. Menig influencer is jaloers op alles wat er naast de A38 te vinden is. In de hipste kleuren vindt je hier bijvoorbeeld grote harten waar je in kunt zitten en aan de andere kant een vloer waar je in kunt liggen met een hangende spiegel. Dan kun je zelf de foto maken waarbij het net lijkt of je op het H&M Sziget hotel bent. Daarbuiten zijn ook nog een aantal mooie hoekjes te vinden voor een vette foto in je feed en ook Coca Cola heeft zich uitgesloofd met een Christmasparty. Alles voor The Gram.

8. Laat je fascineren door het straattheater

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Sziget is groot, heel groot. Daarom zijn er ook genoeg plekjes waar je even rustig in het gras achterover kunt leunen. En net wanneer je wat vermoeid voor je uit zit te staren, komt het straattheater voorbij. We hebben al een oude Hongaarse troubadourclub gezien, een theatrale trommelende stoet en een hypnotiserende theatervoorstelling gespot. Genoeg om je te verbazen.

9. Beperkingen bij XS land

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Terwijl je gisteren nog misselijk en duizelig was van de drank, kun je bij XS land ervaren hoe het is om andere beperkingen te hebben. Ooit blind door een doolhof gelopen of een rolstoelrace over een parcours gedaan? Dit is je moment om te shinen!

10. Chill hem bij de Auchan

Sziget Auchan
Photo: Asszonyi Eszter

Iedereen die op Sziget gekampeerd heeft kent de legendarische Auchan. Het is je redder in nood, want iets buiten het eiland is deze een gigantische supermarkt te vinden. Het is een soort Makro waar je tenten, verzorgingsproducten en natuurlijk eten en drinken kunt kopen. Maar waarom zou je meteen teruggaan naar het eiland? Pak je net gekochte campingstoeltje erbij, praat gezellig met andere bezoekers en geniet hier van je stofvrije momenten. Al hoewel de Auchan eigenlijk ook erg leuk is met wat druppels alcohol. Uiteindelijk bepaal je zelf natuurlijk.

Sziget 2019

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers (Sziget 2018)

Sziget beleeft in 2019 de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Deze editie heeft het festival naast de eindeloze feestjes en randprogrammering maar liefst 8 headliners. Ed Sheeran, The 1975, Martin Garrix, Post Malone, Florence + The Machine, Twenty One Pilots en Foo Fighters zijn van de partij.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen