Pukkelpop 2019 weerbericht: “Heerlijk festivalweer afgewisseld met plensbuien”

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Het hing (letterlijk) al een tijdje in de lucht: het weer op Pukkelpop 2019 laat nogal te wensen over. Het wordt wisselvallig met vooral op zaterdag veel buien. Reken daarom op modderige velden en veel ongeplande kledingwissels. Genoeg droge setjes klaargelegd? Check ook onze Grote Pukkelpop Paklijst.

Donderdag 15 augustus

⛅️ Verwachting: stapelwolken, zonnige momenten, buien
? Temperatuur: 22ºC
? Aankomsttijd: maakt niet uit
? Kledingadvies: t-shirt, vestje, korte of lange broek, poncho
Nacht: 12ºC
? Weercijfer: 5
? Hooikoorts: weinig klachten
☀️ Zonkracht: 5

Overdag trekken buien over Kiewit en daarbij kan het in de tweede helft van de middag onweren. Tussen de buien zijn er droge perioden en kun je mooi je tentje opzetten. Wanneer het festival ’s avonds van start gaat, verdwijnen de buien en klaart het op. Het koelt snel af, dus vergeet niet om iets warm mee te nemen.

Vrijdag 16 augustus

⛅️ Verwachting: zon, stapelwolken, sluierwolken, enkele bui
? Temperatuur: 23ºC
? Aankomsttijd: maakt niet uit
? Kledingadvies: t-shirt, korte broek, jurkje, poncho, vestje voor avond
Nacht: 15ºC
? Weercijfer: 7
? Hooikoorts: lichte tot matige klachten
☀️ Zonkracht: 4

De eerste échte festivaldag van Pukkelpop brengt meteen perfect festivalweer. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en er kan een enkele bui ontstaan. Een groot deel van de tijd is het droog en kun je genieten van de muziek en het lekkere weer. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en in de nacht stijgt de kans op regen.

Zaterdag 17 augustus

️⛅️Verwachting: buien, veel bewolking
? Temperatuur: 23ºC
? Aankomsttijd: maakt niet uit
? Kledingadvies: poncho, t-shirt, korte of lange broek, vestje
Nacht: 15ºC
? Weercijfer: 5
? Hooikoorts: nauwelijks klachten
☀️ Zonkracht: 2

Er trekken heel wat buien over Kiewit. De hemelsluizen openen zich soms wagenwijd en het kan zelfs onweren, maar er zijn ook droge perioden. Wanneer de meeste regen precies valt is nog onzeker. Ondanks de nattigheid is het met maximaal 23 graden niet fris. Ook tijdens het avondprogramma en in de nacht is de kans op buien groot en komt je poncho goed van pas.

Zondag 18 augustus

⛅️ Verwachting: zon, stapelwolken, sluierwolken
? Temperatuur: 21ºC
? Aankomsttijd: maakt niet uit
? Kledingadvies: t-shirt, korte of lange broek, vestje, poncho
Nacht: 11ºC
? Weercijfer: 5
? Hooikoorts: lichte klachten
☀️ Zonkracht: 4

Zo nat als zaterdag wordt het zondag gelukkig niet. ’s Ochtends trekken de meeste buien weg en ’s middags is er een mix van zon, stapelwolken en sluierwolken. Er kan een enkele bui ontstaan. Voor het gevoel is het frisser dan zaterdag, dus een vestje kan van pas komen. Zondagavond koelt het snel af en is het lekker om iets warms aan te trekken. Maandagochtend is de kans groot dat je je tentje droog kan inpakken.

Voor meer informatie over het weer tijdens in Hasselt tijdens Pukkelpop 2019, kun je een kijkje nemen bij de weersverwachting van Weeronline.

Pukkelpop 2019

Pukkelpop 2019
Photo: Pukkelpop – JOKKO

Dit jaar vond de 34ste editie van Pukkelpop plaats. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sieren onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Ontdek alvast wat je kunt verwachten van de show van headliner Twenty One Pilots. Verder maakt het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. Voor meer informatie check je de officiële site van het festival.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy