4 redenen waarom je Inhaler moet zien op Appelpop 2019

Photo: They Do PR

Komend weekend sluit Appelpop de hekken van het festivalseizoen met een fantastisch (gratis) weekend. Op het menu staat voornamelijk Hollandse glorie met Ilse De Lange en Kraantje Pappie, maar zijn er ook enkele buitenlandse acts. Een daarvan is de Ierse groep Inhaler, met een kleine verrassing in de hoge hoed. Dit zijn vier redenen waarom je deze vier mannen moet gaan checken.

1. Pure Rock ’n Roll…

Inhaler Setlist Pukkelpop 2019 2019

Een set van Inhaler kan het beste kort en krachtig genoemd worden. De groep is nog jong en heeft daarom nog altijd geen setlist van meer dan een uur. Maar de nummers die ze spelen, zijn pure rock ’n roll. Veel gitaren en aanstekelijke basloopjes zoals in ‘My Honest Face’ en ‘I Have To Move On’ brengen de energie zonder moeite op een feestelijk niveau.

2. …met een snufje U2

https://www.instagram.com/p/B16S2W_InZJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Nee niet Bono zelf, maar zijn zoon Eli Hewson verzorgt bij Inhaler de vocalen. En zoals het een goede zoon betaamd heeft hij veel naar zijn vader geluisterd, waardoor hij hier en daar ook als hem klinkt. En dat is zeker niet verkeerd, want wie wil er nou niet als een van de grootste frontmannen in de popmuziek klinken? Of de grote man zelf nog komt kijken, zoals hierboven bij Electric Picnic, is niet heel waarschijnlijk, maar wie weet!

3. Aanstekelijke nummers

Ook qua composities kijken de vier mannen van Inhaler naar hun grotere, Ierse, tegenhanger. Noel Gallagher liet ze een tijd in zijn voorprogramma spelen omdat ‘ze klinken als de oude U2’. Misschien het beste bewijs hiervoor is hun nieuwe nummer ‘Ice Cream Sundae’, dat erg veel weg heeft van de muziek van de eerste U2 albums.

4. Jeugdig enthousiasme

https://www.instagram.com/p/Bzn8tdOj8xP/?utm_source=ig_web_copy_link

De leden van de groep zijn nog maar net over de 20, maar spelen al sinds 2012 samen. Deze zomer staan ze voor het eerst op grote festivalpodia, en ze krijgen goede reacties. Inhalers jonge energie en uitstraling zorgen voor een toffe vibe, die zeker niet gemist mag worden!

Appelpop 2019

Tape Toy artikel foto algemeen
Photo: Wouter Vellekoop (Appelpop 2018)

Appelpop vindt plaats op 13 en 14 september in Tiel. Met 125.000 unieke bezoekers verspreid over twee dagen is het één van de grootste gratis festivals van Nederland. Het Tielse festival markeert vaak het officieuze einde van een festivalseizoen. De aanwezige festivalgangers besluiten er daarom massaal nog één keer een feestje van te maken. Dit jaar gebeurt dit op de klanken van onder meer Racoon, Within TemptationThomas Azier, De Staat en Rowwen Hèze. Gezelligheid gegarandeerd!

Op de afgelopen editie waren onder andere BLØF, Golden Earring en Chef’Special de grote publiekstrekkers. Hoe het vorig jaar op het Tielse festival was? Dat lees je in ons festivalrapport. Check voor meer informatie over het evenement de officiële site.

Appelpop Logo

Appelpop 2019

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 13-14 september 2019
Line-up
Ilse DeLange
Suzan & Freek
Tickets Niet meer beschikbaar.