Festivaloverzicht: de 12 leukste festivals in september

Lowlands 2019 is alweer even geleden en voor velen zit het festivalseizoen van 2019 er grotendeels op. Maar er is meer! Ook in september zijn er nog genoeg festivals die het bezoeken waard zijn. In het buitenland, maar ook zeker op eigen bodem. Zit ook jij in dé after-festivalroes? Kies er dan één uit en pak nog een allerlaatste festival mee!

Velen van ons kunnen er niet mee stoppen: festivals bezoeken. Gelukkig stopt het niet na de zomer; er wordt nog genoeg georganiseerd. Dus pak je tent weer in en trek het festivalseizoen nog even door: dit zijn de 12 leukste festivals in september!

1. Crammerock Festival

In België weten ze gelukkig niet van ophouden. Met Crammerock Festival pakken de Belgen het festivalgevoel nog even door in Stekene, Oost-Vlaanderen. Een line-up gevuld met grote namen zoals Skunk Anansie en The Vaccinces en grootheden van eigen bodem als Bazart en Balthazar. Crammerock is een uitermate geschikte doorpakker van het festivalseizoen.

Crammerock Festival / Stekene (BE) / 6 & 7 september

2. Essential Festival

Op 7 september gaan we hét vernieuwde Essential Festival daadwerkelijk kunnen ervaren. Naast urban en dance heeft Essential Festival zich met onder andere Di-Rect en Memphis Maniacs gewaagd aan een bredere line-up. Daarnaast is de nieuwe locatie – Oost-Maarland – stukken groter. Ticketalert: Er zijn nog maar 250 tickets verkrijgbaar, dus ben er snel bij!

Essential Festival / Oost-Maarland, Maastricht / 7 september

3. Misty Fields

Misty Fields Festival

Ga een heel weekend op ware ontdekkingsreis in natuurgebied De Groote Peel te Heusden tijdens Misty Fields 2019. Naast muziek is het festival ook zeer rijk aan beeldende kunst, theater en documentaires. Laat je meeslepen in sfeer en ervaar!

Misty Fields / Asten-Heusden, De Peel / 6, 7 & 8 september

4. Lollapalooza Berlin

Lollapalooza Berlin 2018 Kygo
Photo: Stephan Flad (Lollapalooza Berlin 2018)

Eerder dit jaar vonden er maar liefst 6 Lollapalooza’s plaats: Chile, Argentinië, Brazilië, Parijs, Chicago en Stockholm. Op 7 en 8 september is het zevende en laatste festival van de reeks aan de beurt in Berlijn. Met onder andere Kings of Leon, Twenty One Pilots, Martin Garrix en Swedish House Mafia op het affiche is Lollapalooza Berlin nog een mega knaller aan het eind van de zomer. Tickets zijn nog verkrijgbaar via de website.

Lollapalooza Berlin / Olympiastadion & Olympiapark Berlin / 7 & 8 september

5. Tuckerville

Geen zin om naar Berlijn af te reizen? Sluit dan 7 september aan bij de menigte in Eschede op Tuckerville 2019. Internationale artiesten zoals James Morrison en Sam Outlaw, maar ook acts van eigenbodem zoals Bløf en Ilse de Lange zetten het Overijsselse recreatiepark Het Rutbeek op zijn kop. Via de website zijn tickets nog verkrijgbaar. Tip: Vergeet de mooi weer garantie niet!

Tuckerville / Het Rutbeek, Enschede / 7 september

6. Valtifest

Amsterdam huist dit jaar voor de 12 keer Valtifest. Hoewel het voorheen jaren op het welbekende NDSM-werf plaatsvond en vorig jaar naar Thuishaven verplaatste, vestigen ze zich dit jaar weer op een nieuwe locatie: Kaap Oost. Dé grote headliner van komende editie is niemand minder dan plastic. Plastic? Ja! Valtifest 2019 wordt hét afscheidsfeestje van plastic; maak je outfit van plastic en recycle zoveel mogelijk. Daarnaast zijn ook Todd Terry, Felix da Housecat en Red Pack te zien op het festival.

Valtifest / Kaap Oost, Amsterdam / 7 september

7. Appelpop

Appelpop John Coffey moshpit
Foto: Don Crusio/Festileaks

In het tweede weekend van september zijn we weer toe aan één van de allerleukste en -grootste festivals in Nederland. En dat voor gratis! Appelpop in Tiel weet met acts als De Staat, Within Temptation en Racoon gegarandeerd 125.000 bezoekers naar het Gelderlandse stadje te trekken. Op Appelpop besluiten veel festivalgangers nog één aller laatste dansje te wagen. Daarmee is het festival toch wel de officieuze afsluiter van het festivalseizoen. Het belooft een heus feest te worden!

Appelpop / Tiel / 13 & 14 september

8. Draaimolen Festival

De zesde editie van Draaimolen Festival vindt plaats vinden op een nieuwe locatie in Tilburg: het MOB-Complex. Laat je op 14 september meeslepen in de perfecte combinatie van muziek, kunst en natuur in het Brabantse bos. De locatie wordt een unieke ervaring; Draaimolen zal namelijk alles naar hun zinnen zetten!

Draaimolen Festival / MOB-complex, Tilburg / 14 september

9. Breda Barst

Een weekend vol met pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance. Dat is wat Breda Barst te bieden heeft. In het Bredase stadspark Valkenberg is iedereen welkom, ook de kids. En dat voor niks! Artiesten van eigen bodem – zoals Navarone, Rondé en Indian Askin – spelen een grote rol op het affiche, maar ook internationale acts staan op het programma. Hoewel de toegang gratis is, kun je wel van tevoren bonnen bestellen!

Breda Barst / Valkenberg Park / 14 & 15 september

10. Kadepop

Ook Noord-Nederland wordt niet in de steek gelaten na de zomer. Daar zorgt Kadepop in Groningen wel voor! Met onder andere Jett Rebel, DOPE D.O.D. en Ten Times a Million op het affiche belooft de achtste editie van het festival – op het voormalige Suikerunieterrein – niets minder dan een succes te worden. Naast muziek weet Kadepop je ook in te pakken met hun randprogramma. Ga 21 september bijvoorbeeld naar het circus of zoek de verstopte mini disco! Tickets zijn nog verkrijgbaar via de website.

Kadepop / Suikerunie Groningen / 21 september

11. TikTak Festival

Op 21 september organiseert de Nederlandse evenementenorganisatie TikTak een geheel eigen festival op het Lloyd Multiplein in Rotterdam. Het festival draait voornamelijk om Nederlandse hiphop en urban. De grote afsluiter van het festival is niemand minder dan Ronnie Flex met zijn Deuxperience. Wil je daarnaast nog even dansen op de beats van Broederliefde? Koop snel een ticket, want het is hun laatste show van 2019!

TikTak Festival / Lloyd Multiplein Rotterdam / 21 september

12. Milkshake Festival Indoor

Het laatste festival van september kennen we al een tijdje, Milkshake Festival Amsterdam. Maar hey, dat was toch al in juli? Jazeker, maar ze gaan indoor! Op 28 september reist het Amsterdamse festival voor de allereerste keer af naar Maassilo in Rotterdam, om een grote vetter afsluiter neer te zetten. Hoewel er via de reguliere kaartenverkoop geen tickets meer zijn, kun je op Ticketswap je geluk wellicht nog vinden!

Milkshake Indoor / Maassilo Rotterdam / 28 september