Glastonbury 2020 maakt komst Diana Ross bekend

De kaarten zijn uitverkocht en meteen groot nieuws voor Glastonbury 2020. Diana Ross krijgt de eer om de zondag het ‘Legends Slot’ te vullen.

Dat de line-up van Glastonbury eigenlijk altijd legendarisch is, is geen geheim. Maar het Legends Slot is een vak apart. Op de zondagmiddag van Glastonbury wordt de Pyramid Stage gereserveerd voor een écht legendarische act. Dit jaar is dat Diana Ross.

Vorig jaar werd het Legends Slot gevuld door Kylie Minogue. Ook voor dit jaar gingen er al geruchten te ronde over de zondagmiddagact. Zo liet Paul McCartney al weten dat hij zeker geïnteresseerd is, en leek ook Fleetwood Mac te hinten naar een optreden. Tot hiervoor was echter alleen de komst van Wolf Alice naar Glastonbury bevestigd.

Nu het Legends Slot vergeven is, betekent dit natuurlijk niet dat andere legendarische acts niet alsnog een plekje kunnen bemachtigen op de Glastonbury 2020 line-up. De jubileumeditie van het festival belooft een groots affiche. Wellicht verkocht het festival dit jaar om deze reden in een recordtijd uit.

Diana Ross

Diana Ross begon haar carrière bij The Supremes, die we misschien kennen van de hit ‘Stop! In the Name of Love’. Maar ook in haar solo-carrière scoorde ze grote hits. Vanaf 1980 wist ze disco weer nieuw leven in te blazen. Zo kunnen we waarschijnlijk allemaal mee zingen met ‘I’m Coming Out’ en ‘Upside Down’. De zangeres vierde haar 75e levensjaar met een grote Amerikaanse tour, maar heeft inmiddels al sinds 2008 niet meer in de UK opgetreden. Haar optreden op Glastonbury 2020 is dan ook met recht legendarisch te noemen!

Glastonbury 2020

Glastonbury
Foto: Russel McGovern

Veel over Glastonbury 2020 is er nog niet bekend. Wel is Wolf Alice als eerste act bevestigd en Diana Ross vult het Legends Slot van de Pyramid Stage in op de zondagmiddag. Hiernaast zijn er een hoop geruchten. Onder andere Fleetwood Mac en Paul McCartney zouden kanshebbers zijn. Aankomend jaar viert het festival zijn 50e verjaardag. De verwachtingen zijn daarom hooggespannen. De kaarten voor het festival zijn inmiddels uitverkocht.

  • Locatie: Pilton, Somerset, UK.
  • Datum: 24-28 juni 2020
  • Prijs: £ 270 (Omgerekend 305 euro) – Uitverkocht
  • Meer informatie vind je op de website van Glastonbury.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene