Eurosonic Noorderslag 2020 presenteert Joost, Willie Wartaal en meer

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag 2020 maakt een hele reeks nieuwe acts bekend. Onder meer Joost Klein en Willie Wartaal behoren tot deze kersverse aankondigingen.

Naast bovenstaande artiesten zijn nog 26 acts bekend gemaakt. Daarnaast werden eerder onder meer Duncan Laurence, Inhaler en Eefje de Visser aangekondigd voor de komende editie. Bekijk alle nieuwe bevestigen hieronder.

Elk jaar worden op het evenement de Popprijs en de European Festival Award uitgereikt. De Popprijs is voor de artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlands popmuziek. Dit jaar ging Ronnie Flex ermee aan de haal. De European Festival Awards waren dit jaar voor Roskilde en Wacken Open Air. Wie dit jaar in de prijzen valt, weten we pas in januari 2020.

 • Alice Boman
 • Anna Leone
 • Benny Sings
 • Crystal Murray
 • De Ambassade
 • FLOHIO
 • Johnny Mafia
 • Marko Markovic Brass Band
 • Melenas
 • Nona
 • Sloper
 • Thomas Azier
 • Violet Days
 • Working Men’s Club
 • A.ROSE
 • Ashafar
 • Davina Michelle
 • Eauxmar
 • Gaidaa
 • Goldband
 • Joost Klein
 • Lars and the Magic Mountain
 • Paracetamøl
 • Personal Trainer
 • Roxeanne Hazes
 • This is Lovski
 • Vic Willems
 • Willie Wartaal
https://www.facebook.com/esnsfestival/videos/426518001625635/

Joost

Rapper Joost Klein zit in de lift. De hype rondom Joost ontstond al ver voordat hij zijn eerste album Albino uitbracht. Ook heeft hij een gelijknamig boek gelanceerd. Met nummers als ‘Meeuw’ en ‘Ome Robert’ onder de arm liet de rapper menig festival ontploffen. Afgelopen jaar stond Joost op enkele festivals, waaronder PaaspopDauwpop en Zwarte Cross.

Eurosonic Noorderslag 2020

Eurosonic Noorderslag live

Eurosonic Noorderslag 2020 vindt plaats van 15 tot en met 18 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben onder meer Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Tijdens de editie van 2019 waren onder andere Thomas Azier, NielsonJett Rebel en Douwe Bob te zien. Dit jaar staan onder meer Inhaler, Duncan Laurence, Eefje de Visser en Naaz op de poster.

 • Datum: 15-18 januari 2020
 • Locatie: De Oosterpoort en verschillende locaties in Groningen
 • Tickets: €32,50 voor een dagkaart tot €159,50 voor een passe-partout
 • Meer informatie vind je op de officiële website
Eurosonic Noorderslag Logo

Eurosonic Noorderslag 2023

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 18-21 januari 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Ine Van Baelen

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)

Meer van Ine