Advertisement

Firenze Rocks 2020 bevestigt Red Hot Chili Peppers, grote kanshebber Pinkpop en Rock Werchter

Beste Festivalacts Aller Tijden
Foto: Don Crusio/Festileaks

Groot nieuws vanuit Italië. Niemand minder dan Red Hot Chili Peppers zijn headliner op Firenze Rocks 2020. Met deze bevestiging is de band ook een kanshebber voor shows in de Benelux.

Het festival hintte eerder al naar de komst van RHCP. De show op 13 juni is nu offciëel bevestigd. Met de bekendmaking van dit optreden lijkt de kans op een bezoek aan Pinkpop 2020 en Rock Werchter 2020 een stuk groter geworden. Vooral het festival in Landgraaf is een grote kanshebber, dat evenement vindt een week later dan het Italiaanse festival plaats.

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers is een band die eigenlijk geen introductie behoeft. Met tal van hits als ‘Californication’, ‘Under the Bridge’, ‘Otherside’ en ‘Snow (Hey Oh)’ in het repertoire, kent iedereen wel iets uit hun oeuvre. Het laatste album van de band stamt uit 2016, maar er is een opvolger op komst. Dit wordt het derde album met gitarist Josh Klinghoffer, die in 2011 John Frusciante verving.

Afgelopen zomer waren de heren te vinden op Summer Sonic in Japan. De band was in 2016 voor het laatst op Nederlandse grond te bewonderen. Toen werden Pinkpop en de Ziggo Dome plat gespeeld. Ook Rock Werchter en Reading/Leeds konden op een knallend optreden rekenen. Dat de Peppers nog altijd een fantastische liveband is, bleek uit het behalen van de 4e plek in de Festivalacts Top 100 van 2016.

Firenze Rocks 2020

Firenze Rocks
Foto: Francesco Prandoni & Elena Di Vincenzo

Firenze Rocks wordt aankomend jaar voor de derde keer gehouden, ditmaal van 11 tot en met 13 juni 2019 in Florence. Het ‘festival’ bestaat eigenlijk uit drie grote, losse concerten met elk zijn eigen headliner en nodige supportacts. Vorig jaar stonden onder andere The Smashing Pumpinks, ToolThe Cure, Ed Sheeran en Snow Patrol op het programma. Dit jaar doen onder meer Green Day en Weezer het Italiaanse festival aan.

  • Locatie: Florence, Italië
  • Datum: 11-13 juni 2020
  • Tickets: dagtickets vanaf € 64,40
  • Voor meer info check je de officiële festivalwebsite.