Foo Fighters voor festivalseizoen 2020 in Amerika

Goed nieuws vanuit het Amerikaanse festival Boston Calling! De organisatie heeft twee headliners bekend gemaakt. Onder meer Foo Fighters en Red Hot Chili Peppers staan voor het festivalseizoen van 2020 in Amerika.

Door deze bekendmaking kunnen we al beginnen te dromen over een Europese festival show voor Foo Fighters. De Red Hot Chili Peppers zijn al aangekondigd voor Pinkpop 2020. Hierdoor is de kans aanwezig dat Dave Grohl en co. ook op het vliegtuig naar Europa stappen en we ze op Europese festivalbodem te zien krijgen.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de band een nieuwe EP uit heeft. Ook vertelde Grohl dat ze aan een nieuw album werken. Met nieuwe muziek op zak lijken ze goede kanshebbers te zijn voor komend festivalseizoen.

Vorige zomer stond de Amerikaanse rockband op onder andere Reading & Leeds en Sziget. Hun afsluitende show was voor velen één van de absolute hoogtepunten van Sziget 2019.

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit zes leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteenvallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk hun eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog acht albums. Het meest recente album Concrete and Gold kwam september 2017. Eerder dit jaar brachten de heren nog een nieuwe EP, genaamd 01070725 uit. Vorig jaar stond de band nog op ondermeer Lollapalooza Stockholm en Sziget. Dit jaar zijn ze te zien op Boston Calling.