Sziget
Tickets
10-15 augustus 2022
Hongarije
Boedapest, Hongarije

Sziget 2019 hoogtepunten, deel #2: The National, Foo Fighters en tropische temperaturen

sziget
Photo: Rock Star Photographers

Het moment dat je wist dat zou komen: Sziget 2019 is ten einde. We kijken terug op een legendarische week feesten in het hart van Boedapest met deel 2 van de hoogtepunten van Sziget 2019. Deel 1 – met onder andere Ed Sheeran, vuurwerkshows en ABBA – check je hier.

1. Poppenkast bij Macklemore (dag 4)

Puppets
Photo: Rock Star Photographers

Het sunset-slot van de zaterdag werd ingevuld door Macklemore. Met een indrukwekkende show wist de Amerikaanse rapper het hele veld op z’n hand te krijgen. Er werd zoveel gedanst, gesprongen en gezweet dat menig Szitizen 5 kilogram lichter was na afloop. Het hoogtepunt van de show kwam echter uit onverwachte hoek. De gigantische dansende poppen die uit het niets in het publiek verschenen zorgden voor vele verbaasde blikken.

2. The National (dag 4)

The National Matt Berninger Sziget
Photo: Rock Star Photographers

Het was best even spannend: The National op feestfestival Sziget, werkt dat nou een beetje? Ja, op zijn eigen manier, concludeerden we. De schrijnende tranentrekkers van Matt Berninger en co. lieten de aanwezigen niet ongeroerd. Sterker nog: zij zagen hier misschien wel de beste show van het weekend. En wat is het toch fijn dat dit óók op Sziget kan.

3. Op eenzame hoogte (dag 4)

https://www.instagram.com/p/B1BIx4chsRv/

Dat was best even een gek aanzicht op de zaterdag van Sziget 2019. Stond er opeens een man bovenop het reuzenrad. Eenmaal bekomen van de eerste schrik was het gelukkig vrij snel duidelijk: deze act hoort bij het festival. Het zorgde voor een paar legendarische beelden en een vrij letterlijk hoogtepunt.

4. Parcels (dag 5)

Terwijl Post Malone de Main Stage afsloot, werden Szitizens in de A38 getrakteerd op een uitbundig feestje. Parcels speelden een set vol dansbare indiesongs, precies wat het publiek nodig had op deze zondagavond. Hoogtepunt was set closer ‘Tieduprightnow’, dat volmondig werd meegezongen.

5. FLIP Fabrique (dag 5)

Sziget is natuurlijk meer dan alleen muziek. In het circus wordt dagelijks de tent op stelten gezet met weergaloze acrobatiek. Het Canadese collectief FLIP Fabrique sluit elke avond af met de show ‘Attrape-Moi’, waarin grappige momenten worden afgewisseld met emotionele en sentimentele stukken. Natuurlijk krijgt het publiek ook ontelbare salto’s en andere hoogstandjes voorgeschoteld. Je hebt meer dan twee ogen nodig om alles bij te houden!

6. Big Thief (dag 6)

Kan je mooier de dag beginnen dan met Big Thief? Nee, concludeerden we al eerder dit jaar op Best Kept Secret. De lieve liedjes van Adrianne Lenker en haar band zaten ook Sziget als gegoten. Het kwik liep tijdens dit optreden op tot 36 graden, dus het publiek bevond zich vooral in de schaduw onder de bomen rondom het veld. Voetjes in het gras en genieten maar. Ook goed nieuws voor wie Big Thief heeft gemist deze zomer: in maart komen ze naar Paradiso in Amsterdam!

7. Knutselen in de Art Zone (dag 6)

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Wie de 36 graden van maandag toch echt te warm vond, kon op adem komen in de Art Zone. Want was is er nou leuker dan je eigen totebag of schilderij maken als iedereen buiten levend verbrandt? Creatieve geesten konden hier hun geluk niet op.

8. Foo Fighters (dag 7)

They came, they saw, they conquered. Natuurlijk was de machine ‘Foo Fighters’ weer flink op stoom. Vanaf Dave Grohls eerste iconische schreeuw is het volgepakte veld voor het hoofdpodium ingepakt. Openingstrio ‘All My Life’, ‘Learn to Fly’ en ‘The Pretender’ zet direct de toon voor een 2,5 uur durende Greatest Hits show. Dave is goed bij stem en de band werkt tracks in een hoog tempo af. Het was een fijn weerzien en een meer dan waardige afsluiter van een legendarische week Sziget 2019.

Sziget 2019

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers (Sziget 2018)

Sziget beleeft in 2019 de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Deze editie heeft het festival naast de eindeloze feestjes en randprogrammering maar liefst 8 headliners. Ed Sheeran, The 1975, Martin Garrix, Post Malone, Florence + The Machine, Twenty One Pilots en Foo Fighters zijn van de partij.

Sziget Logo

Sziget 2022

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2022
Line-up
Ben Klock
Joris Voorn
Tame Impala
Tickets Kopen