Geruchtenoverzicht: welke namen sieren het affiche van Best Kept Secret 2020?

Foto: Ben Houdijk

De eerste festivalaankondigingen van het jaar vliegen ons om de oren. Ook Best Kept Secret heeft inmiddels de eerste headliners bevestigd: The National en Massive Attack. De rest van het affiche is vooralsnog een mysterie. Hoog tijd om onder de loep te nemen welke artiesten we volgend jaar nog meer kunnen verwachten. Wie passeren er in 2020 de revue op het magische strand in Hilvarenbeek?

Robyn

Robyn

Afgelopen festivalzomer toverde Robyn al menig festivalpodium om tot een ware dansvloer. Met nummers als ‘Dancing On Your Own’ en ‘Call Your Girlfriend’ is het haast onmogelijk stil te blijven staan. De Zweedse popprinses was het afgelopen jaar nog te zien op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter. Met haar shows scoorde ze een top 30-notering in de Festivalacts Top 100. Voor 2020 heeft Robyn tot dusver één optreden staan. Op 5 juni is ze te zien op het Deense Northside. Zal zij een week later te zien zijn op Best Kept Secret?

Underworld

Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Underworld is een graag geziene gast op de festivals. Dit jaar sloot het iconische duo nog de zaterdag van Down The Rabbit Hole af en ook op Rock Werchter stond de KluB C in vuur en vlam. De Britse dancepioniers zijn met een show op Forbidden Fruit Festival in Ierland komend jaar weer te bewonderen op de festivalweides. Misschien ook wel op Best Kept Secret?

Glass Animals

Glass Animals
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Onlangs bracht Glass Animals in samenwerking met Denzel Curry de single ‘Tokyo Drifting’ uit. Het lijkt er dus op dat de Engelse formatie weer druk in de weer is met nieuwe muziek. Het laatste album How To Be A Human Being dateert al van 2016. Tevens stonden de Britten in datzelfde jaar voor het laatst op Best Kept Secret. Met een aankondiging voor All Points East op 23 mei is er de mogelijkheid dat de mannen een oversteek naar het Europese vasteland maken.

Afvallers

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

We kunnen ook alvast drie afvallers noteren voor de komende editie. Primavera Sound maakte bekend dat zij Pavement voor exclusieve optredens in Barcelona en Porto gestrikt hebben. De kans dat Vampire Weekend en Tame Impala naar Hilvarenbeek komen is ook vrijwel nihil. Op 12 juni spelen beiden namelijk nog een show in de Verenigde Staten. Daarnaast behoren ook Lana Del Rey en The 1975 tot de afvallers. Zij spelen tijdens het BKS-weekend op Bonnaroo 2020. Down The Rabbit Hole 2020 heeft ook haar eerste namen bekend gemaakt. Daarom lijkt een optreden van Disclosure, FKA Twigs en Wilco op Best Kept Secret ook uitgesloten.