Sting twee dagen na Bospop naar Gent Jazz 2020

909
Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

Goed nieuws! Sting staat volgende zomer op Gent Jazz! Brengt hij van te voren een bezoekje aan Bospop, om zo zijn geannuleerd concert van dit jaar goed te maken?

De organisatie van het Belgische festival maakt vandaag de komst van Sting bekend. De ex-frontman van The Police moest afgelopen zomer enkele optredens annuleren. Hieronder viel ook zijn show op Gent Jazz. In 2020 keert hij echter terug om het festival op zijn kop te zetten. De aankondiging van het festival vind je hieronder.

Ook het optreden op Bospop werd door de zanger helaas afgezegd. De organisatie gaf eerder al aan goede hoop te hebben op een terugkeer van de zanger in 2020. Eerder maakte hij een Duitse festivalshow bekend, die in hetzelfde weekend valt als Bospop. Aangezien Gent Jazz twee dagen na het Limburgse festival plaatsvindt, is er zeker een kans dat Sting van te voren een bezoek brengt aan Weert.

Sting

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterrenbestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977, samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers, The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat.

In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. Evergreens als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee. Met het zijn album 57th & 9th stond de Britse zanger in 2018 nog in een uitverkochte AFAS Live. In mei 2019 kwam hij zijn laatste album My Songs uit.

Sting bezocht in 2018 ook een aantal festivals. Hij was in Nederland te vinden voor Royal Park Live en Concert At Sea, en maakte in een rits vier Duitse festivals bekend.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Gent Jazz Festival 2019

Gent Jazz Festival is een Vlaams Jazz festival dat plaatsvindt in de gelijknamige Belgische stad. Het festival vindt in 2019 alweer voor de zeventiende keer plaats en weet ieder jaar weer een divers programma te presenteren. Afgelopen jaar stonden onder meer Gregory Porter en Diana Krall op het affiche. Dit jaar is het de beurt aan onder meer Sting.

  • Locatie: Gent, België
  • Datum: 9 tot en met 19 juli 2020
  • Tickets: nog niet bekend
  • Voor meer informatie kun je op de website van Gent Jazz terecht.
Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.