Pearl Jam voegt extra show in Ziggo Dome toe

Pearl Jam voegt een tweede show in Amsterdam toe aan hun tourschema. Het eerste concert op 22 juli in de Ziggo Dome was binnen enkele minuten uitverkocht.

Het tweede concert zal plaatsvinden op 23 juli. De kaartverkoop is direct gestart.

Naast de shows in de Ziggo Dome, speelt Pearl Jam ook op Rock Werchter 2020. Op donderdag 2 juli geeft de band een optreden in het Werchterpark. Ook is de band een gewilde kanshebber als derde headliner voor Pinkpop 2020.

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, welk een groot succes werd. Met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rond Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Het meest recente album, Lightning Bolt, stamt alweer uit 2013 en we wachten dan ook met smart op nieuw materiaal.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. In datzelfde jaar brachten ze ook de single ‘Can’t Deny Me’ uit.