Het beste van week 1: de line-up van Coachella 2020, nieuwe muziek voor the Strokes en meer

Courtesy of Coachella – Charle Reagan Hackleman @ Coachella 2017

De eerste week van het jaar stond in het teken van iets meer dan bijkomen van een knallend Oud & Nieuw. Er was nieuws van Coachella 2020 en ook The Strokes en The XX deelden een bijzonder nieuwtje met de wereld, dit is het beste van week 1!

1. De line-up van Coachella 2020

Misschien wel de meest besproken line-up van het jaar. Elk jaar weer. De geruchten zongen al een tijdje rond, maar deze week was daar de bevestiging van de Coachella 2020. Het festival presenteerde een line-up met onder andere de reünie van Rage Against the Machine, Frank Ocean, Lana Del Rey en Thom Yorke. Omdat Coachella vroeg in het festivalseizoen valt, is er een kans dat enkele acts de oversteek maken naar de Europese festivalweides.

2. Nieuwjaarsdag vs de dag na een festival

Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen: Nieuwjaarsdag is in meerdere opzichten de day-after een festival. Je wordt niet alleen wakker in een grote puinhoop, maar je durft ook niet op je rekening te kijken. Bovendien zweer je aan jezelf nooit meer te drinken. Net als je doet na een volledig weekend Rock Werchter, Lowlands of Pinkpop.

3. Nieuwe muziek voor The Strokes

En niet zomaar nieuwe muziek. The Strokes komen in 2020 met een nieuw album. Dat gaf Julian Casablancas aan tijdens een oudejaarsconcert in New York. Daar speelde de band tevens een nieuw nummer, genaamd ‘The Adults Are Talking’. Verdere informatie over de nieuwe langspeler is niet bekend. Zien we de band nog ergens in de Benelux?

4. Nieuw materiaal voor The XX

Niet alleen The Strokes gebruikten het begin van het nieuwe jaar om de muziekwereld te verblijden met mooi nieuws. Ook The XX kondigde aan dat nieuw materiaal op komst is. De laatste keer dat het trio op een podium stond was in 2018. Toen ging The XX onder andere langs Melt en All Points East. Of er in 2020 ook een nieuwe tournee aan zit te komen, is nog niet bekend.

5. Combi Plus tickets voor Graspop 2020 uitverkocht

Er was deze week ook minder goed festivalnieuws. Wie graag een dag eerder al zijn of haar tentje op Graspop wil opzetten, heeft een probleem. De Combi Plus tickets voor Graspop 2020 zijn namelijk uitverkocht. Dagkaarten en vier-dagen tickets zijn wel nog gewoon in de verkoop.

6. Eerste festival voor Stormzy

Het jaar eindigde en de week begon met nieuws uit het kamp van rapper Stormzy. De grime koning staat komende zomer op het festival Pohoda. Het festival in Slowakije vindt plaats in hetzelfde weekend als WOO HAH! in Nederland. Aangezien de rapper daar afgelopen editie al stond, is het niet waarschijnlijk dat hij er volgend jaar weer gaat optreden. Er is echter wel een kans dat er na dit aangekondigde festivaloptreden nog meer volgen in 2020.

Het beste van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!