Het beste van week 2: Nieuwe namen voor Mad Cool, een nieuw album in de maak voor Red Hot Chili Peppers en meer

445
Photo: Steve Keros

Nu het nieuwe jaar langzaam op gang komt, komen ook de festivalaankondigingen en nieuwtjes weer op gang. Deze week presenteerden Mad Cool 2020 nieuwe namen, hintte Pearl Jam naar iets nieuws en bevestigt Red Hot Chili Peppers een nieuw album mét John Frusciante.

1. Mad Cool 2020 strikt Placebo en meer

Mad Cool Festival in Madrid vond week 2 van van 2020 een mooi moment voor een nieuwe lading namen. Naast de eerste festivalshow voor Placebo presenteerde het festival onder meer Glass Animals, Parcels en Sam Fender. Bezoekers van Down The Rabbit Hole of Rock Werchter mogen onderstaande bevestigingen goed onthouden. De kans is namelijk best aanwezig dat we enkele van deze acts op deze festivals terug gaan zien. Beide festivals vinden namelijk slechts een paar dagen voor Mad Cool 2020 plaats.

2. Pear Jam hint naar een aankondiging.

Pearl Jam leek deze week naar een aankondiging te hinten. De band plaatsten twee mysterieuze foto’s zonder bijschrift op hun Instagram-pagina. Het zou zomaar kunnen dat na twee shows in de Ziggo Dome en een festivalshow op Rock Werchter er nu ook nieuw werk van de rockers uit Seattle aan zit te komen.

3. Red Hot Chili Peppers maken nieuw album

Nog meer nieuws van een legendarische rockband. Red Hot Chili Peppers is bezig met een nieuw album. Dat bevestigt drummer Chad Smith tegenover Rolling Stone. Veel laat Smith niet los. Er zal in de studio een ieder geval een plekje gereserveerd zijn voor de terugkeer van gitarist John Frusciante. Het laatste album van de band stamt uit 2016.

4. Nieuwe namen voor Mañana Mañana

Nieuw jaar = nieuwe namen, zo denken ze er bij Mañana Mañana toch over. De organisatie maakt elf kersverse acts bekend. Onder meer Statue en Vito zijn van de partij. Eerder presenteerde het Gelderse festival al onder andere Jo Goes Hunting en Joan Franka.

5. Tyler, The Creator sluit Down The Rabbit Hole 2020

Onlangs presenteerde Down The Rabbit Hole de eerste namen voor 2020. Onder andere Disclosure, Beck en FKA Twigs reizen komende zomer naar het festival in de Groene Heuvels. Verder komt ook Tyler, The Creator de Hotot op stelten zetten. Van hem werd duidelijk dat hij de zondag van het festival dit jaar zal afsluiten. Een spot die hij echt verdient, aldus festivaldirecteur Ide Koffeman.

6. Dit moet je echt zien op het eerste festival van het jaar

Jaja! Het eerste festival staat voor de deur. Van 15 t/m 18 januari wordt Groningen omgetoverd tot één groot festivalterrein voor Eurosonic/Noorderslag. Wij zetten voor jullie 8 acts op een rijtje die je echt niet mag missen. Daarin onder andere De Ambassade uit Nederland en Sylvie Kreusch uit België. Verder een act uit Noorwegen en nog meer artiesten uit België en Nederland. Ga ze checken!

7. Komt de processierups dit jaar eerder dan normaal?

Het is geen graag geziene gast op de festivals de afgelopen jaren, maar toch laat hij zich geregeld zien: de eiken processierups. Door de zachte winter kan de processierups-piek dit jaar eerder vallen, zo vertelt Bastiaan Meerburg van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) aan NU.nl. Dat betekent dat de vroege festivals wel eens meer last kunnen gaan ondervinden.

8. Afvallers voor Best Kept Secret 2020

Het festival Bonnaroo in Amerika kondigde deze week de line-up aan en daarmee meteen de nodige afvallers voor Best Kept Secret 2020. De organisatie strikt onder meer Lana Del Rey, Tool, Lizzo en Tame Impala. Deze acts maken hierdoor geen kans meer om op Best Kept Secret te staan, dat tegelijk plaatsvindt. Ook wordt een bezoek aan Pinkpop voor deze artiesten moeilijk. Verder staan ook Miley Cyrus, Flume, Vampire Weekend en The 1975 op het festival in Manchester, TN.

Het beste van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!