Pearl Jam dropt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’

893

Daar is hij dan: de eerste single van de nieuwe Pearl Jam-plaat. Zojuist heeft de Amerikaanse band ‘Dance of the Clairvoyants’ de wereld in geslingerd. Een mooi voorproefje van het in maart te verschijnen album Gigaton.

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar met de release van ‘Dance of the Clairvoyants’ is het aftellen naar de nieuwe langspeler echt begonnen. Eind maart staat de releasedatum gepland voor Gigaton, de opvolger van het in 2013 verschenen Lightning Bolt. De single geeft alvast inzicht in wat we van het nieuwe album mogen verwachten. Kunnen jullie ook al niet wachten tot de heren deze zomer onder meer Rock Werchter en de Ziggo Dome omverblazen?

Check ‘Dance of the Clairvoyants’ hieronder.

Pearl Jam

pearl jam
Photo: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, een groot succes: met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rondom Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Het meest recente album, Lightning Bolt, stamt alweer uit 2013. Onlangs kondigden de heren de komst van het nieuwe album Gigaton aan.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. Dit jaar komen ze opnieuw langs op de Werchter-weide en spelen ze tweemaal in de Ziggo Dome.

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.