Dit vinden jullie van de eerste Sziget 2020 namen

sziget
Photo: Rock Star Photographers

Niets beter dan de eerste Sziget-namen om de week te breken. Onder meer The Strokes, Kings of Leon en Dua Lipa zijn aan het affiche toegevoegd. Maar wat vinden jullie van deze aankondiging? Wij maken de balans op.

Na maanden vol geruchten, speculaties en teasers is het zover: de eerste namen voor Sziget 2020! De bescheidenheid is hierbij ver te zoeken, want het festival dropt maar liefst 80 namen. Hiervan nemen – naast de eerder genoemde artiesten – Calvin Harris en Major Lazer een headline-slot voor de kiezen. Ook de Nederlandse garde laat weer van zich horen met Kensington, Sevdaliza, Droeloe, Sam Feldt live, Joris Voorn, Bakermat en Altin Gün.

Maar wat vinden jullie eigenlijk van de Sziget line-up tot nu toe? Wij checkten jullie reacties op de bekendmaking!

Het is een applaus waard

Natuurlijk doet een aankondiging als deze flink wat stof opwaaien, maar dan wel in de vorm van elfenstof met regenbogen. De social kanalen worden gedomineerd door positieve reacties. Hierbij is de een nét wat creatiever verwoord dan de ander. Maar waar het op neerkomt: de overgrote meerderheid is tevreden!

Dua Lipa als publieksfavoriet

Naast de vele awards mag Dua Lipa ook deze is haar zak steken. Na de aankondiging kon menig fan zich niet bedwingen – gevolgd door de nodige CAPSLOCK-fuifjes. De zangeres is daarbij zeker geen onbekende voor de Sziget-ganger en beklimt dit jaar voor de tweede keer het hoofdpodium.

Dua Lipa Sziget 2020 reactions

Ook was er genoeg tijd voor memes

Dat de aankondiging even op zich liet wachten, is niet te ontkennen. Dit gaf echter de doorsnee Szitizen genoeg tijd om er een gezellige wending aan te geven. En dat niet alleen, want ook na de bekendmaking gaan we gewoon over op de artiesten!

Sziget Khalid 2020

Met slechts een paar dromers en thuisblijvers

Met ruim een half miljoen bezoekers kan niet iedereen tegemoet worden gekomen. Zo lijkt de combinatie van een feesteiland, halve liters bier en DUA LIPA niet iedereen over te halen om naar Sziget af te reizen.

Sziget 2020 line-up reaction

Sziget 2020

sziget
Photo: Rock Star Photographers

Sziget is een van de grootste festivals van Europa en vindt dit jaar voor de 28ste keer plaats. Het festival trekt een publiek uit heel Europa en draait niet enkel om muzikale toppers, zoals afgelopen jaar Ed SheeranFlorence + The MachineFoo Fighters en festivalact van het jaar The National. Het festival voelt aan als één groot pretpark, maar dan zonder achtbanen en met een circus, bordspellen en Koreaanse acrobatiek.

  • Locatie: Óbudai-eiland, Boedapest, Hongarije
  • Datum: 5-11 augustus 2020
  • Tickets: voor zeven dagen betaal je €299,-
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen